avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere fara raspuns de 47 de zile
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere fara raspuns de 47 de zile

Primaria nu a trimis nici un raspuns in 47 de zile calendaristice de la data inregistrarii unei cereri ,ce sa fac sa actionez primaria in contencios administrativ.
Ce sanctiuni se pot aplica ?
Cine se ocupa cu corespondenta secretarul ,este obligatia lui sau a cui este ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 17 Martie 2013
Legea 554/2004, legea contenciosului administrativ

Art. 1
(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.

Termenul in cazul acesta este de 30 de zile.

Art. 16
(1) Cererile in justitie prevazute de prezenta lege vor putea fi formulate si personal impotriva persoanei fizice care a elaborat, a emis sau a incheiat actul ori, dupa caz, care se face vinovata de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, daca se solicita plata unor despagubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru intarziere. In cazul in care actiunea se admite, persoana respectiva va putea fi obligata la plata despagubirilor, solidar cu autoritatea publica respectiva.
(2) Persoana actionata astfel in justitie il poate chema in garantie pe superiorul sau ierarhic, de la care a primit ordin scris sa elaboreze sau sa nu elaboreze actul.
Eu stiam ca daca este o problema mai complexa iti poate comunica prelungirea termenului de raspuns cu maxim 15 zile . Luni voi depune dosarul la sectia de contencios-administrativ .
OG nr.27/2002:
Art. 8
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

.....

Art. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Asadar, termenul maxim ar fi de 45 de zile de la data depunerii cererii/petitiei ... termen care se calculeaza potrivit Codului civil ...Cand termenul se stabileste pe zile, nu se iau in calcul prima si ultima zi a termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns adresa ContSters72755 ContSters72755 buna ziua! As dori sa stiu in cat timp este obligat un funtionar public sa raspunda adreselor. Eu stiam ca 30 de zile, dar nu stiu daca lucratoare sau nu... ... (vezi toată discuția)
Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Perioada de raspuns al unui functionar public primarie comunala b_mario77 b_mario77 Buna ziua! Am trimis n urma cu 30 zile pe adresa de mail a primariei comunale o cerere in vederea solutionarii si nu am primit nici un raspuns. Imi puteti ... (vezi toată discuția)