avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cât pot beneficia de concediu medical?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cât pot beneficia de concediu medical?

Am beneficiat de 90 zile concediu medical pana la 31.07.2014 fiind si inapt consemnat pe fisa de medicina muncii. am fost la comisia de expertiza judeteana si ma amanat pana in noiembrie. Angajatorul imi poate inceta contractul de munca? Cand?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 1 August 2014
Art.61 lit.c C.mun.prevede ca, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.
Organele competente, respectiv comisia de expertiza medicala nu au eliberat nici un document, m-au amanat pana in noiembrie. Deci angajatorul poate sa ma concedieze conform rezultatului de la medicina muncii in termen de 30 zile?
Intr-adevar, exista si aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala concedierea pt inaptitudine fizica a unui angajat apt conditionat Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul unui angajat cu probleme de sanatate multiple ce ocupa un post ce presupune munca fizica, iar angajatul in mod cert nu mai face fata, ... (vezi toată discuția)
Concediere art 61 lit c consuello consuello Buna seara, cum ar putea proceda un angajat care lucreaza pe un post ce presupune efort fizic, daca in urma unui accident ( ruptura ligamente) nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Recomandare medicala schimbare loc munca auguracraciun auguracraciun buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta: - un angajat primeste de la medic o recomandare pentru schimbarea locului de munca - nu certificat medical - ... (vezi toată discuția)