avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ESTE LEGALA CONCEDIEREA PT INAPTITUDINE FIZICA A UNUI ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ESTE LEGALA CONCEDIEREA PT INAPTITUDINE FIZICA A UNUI ANGAJAT APT CONDITIONAT

Buna ziua!

In cazul unui angajat cu probleme de sanatate multiple ce ocupa un post ce presupune munca fizica, iar angajatul in mod cert nu mai face fata, medicul de medicina muncii are retineri in al declara pe angajat inapt in fisa de aptitudine, ci doar apt conditionat. Evident nu se poate contesta decizia medicului, desi probabil ca e posibil sa faca o confuzie intrucat ar declara angajatul inapt doar pt postul respectiv si nu inapt in munca in general. Intrebarea este daca este legal sa se initieze procedura de concediere pentru inaptitudine fizica pornind de la statusul de apt conditionat al angajatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 1 Februarie 2016
Da, poate sa se dem,areze procedura de concediere in baza art.61 lit.c C.mun. , numai daca exista o decizie a organelor competente de expertiza medicala, prin care se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
In acest caz medicul de medicina muncii poate fi considerat un organ competent de expertiza medicala?
Curtea de Apel Constanta, Completul specializat pentru cauze privind Conflicte de muncă şi asigurări sociale, Decizia nr. 68/CM, Şedinţa publică de la 08 februarie 2010 :

"Organul competent de expertiză medicală la care se referă art. 61 lit.c C o d u l m u n c i i este medicul specialist de medicina muncii şi respectiv comisia formată din trei medici specialişti de medicina muncii – pentru cazul în care se contestă rezultatul consemnat în fişa de aptitudine".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudine=decizie a org.comp.de expertiza medicala?! RobinHood RobinHood Buna ziua! De cateva zile \"sap\" cu indarjire la lamurirea unui aspect: - fisa de aptitudine este echivalenta cu o „decizie a organelor ... (vezi toată discuția)
Examen medicina muncii-rezultat negativ luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la examenul de medicina muncii. Ce se intampla cand in urma examenului anual medicul spune despre un angajat ca nu ... (vezi toată discuția)