avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului. ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului. In cazul ...

Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului.
In cazul in care angajatul este inapt temporar, inapt condiționat sau inapt definitiv acesta poate solicita repetarea analizelor pe banii lui la o clinica? poate contesta decizia în fața angajatorului? cum se va proceda? nu este apt de munca angajatul
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:51, 18 Mai 2021
HG 355/2007
Articolul 30
Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.


Articolul 31
Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
Angajatorul e obligat sa ii înmâneze un exemplar angajatului a rezultatului analizelor sau medicul specialist ii da angajatului,angajatorul nu îl poate concedia pe angajat pina nu are rezultatul analizelor angajatului.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

In speta, concedierea poate avea loc numai dupa comunicarea deciziei a organelor competente de expertiza medicala.

HG 355/2007
art. 17
Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.

Fişa de aptitudine se trimite angajatorului şi o copie se păstrează la unitatea medicală care a emis-o.


===
obs,
Nu mai citati raspunsurile primite .... apasati direct RASPUNDE.
Medicul specialist de medicina muncii are obligatia de a inmana lucratorului un exemplar din fisa de aptitudine, nu copii dupa rezultatul analizelor efectuate. Rezultatul analizelor se mentioneaza in dosarul medical al salariatului, dosar care se pastreaza de catre medic medic.
Lucratorul poate repeta analizele la o clinica privata, pe cheltuiala sa. Este decizia lucratorului.
Medicul specialist de medicina muncii nu are obligatia legala sa ia in considerare rezultatul analizelor astfel obtinute. Daca medicul specialist de medicina muncii poate solicita examinare medicala la specialist (in completarea analizelor obligatorii mentionate in fisa corespunzatoare - pentru meseria lucratorului - din anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare), Medicul specialist de medicina muncii va tine cont numai de analizele efectuate de medicul specialist la care a dat trimiterea.
Pe baza analizelor angajatorul daca dispune concedierea nu corespunzi postului trebuie să anunțe AJOFM sa îți faci șomaj,sau sa asigure un post daca are liber p baza analizelor sa corespunzi i sau sa înființeze un loc d munca.
Cum va fii procedura.

Alte discuții în legătură

Examen medicina muncii-rezultat negativ luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la examenul de medicina muncii. Ce se intampla cand in urma examenului anual medicul spune despre un angajat ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediere - apt condiționat Ionescu Ana Ionescu Ana Se poate dispune concedierea unui angajat care a depus o fisa apt condiționat si nu i s-a oferit nicio alternativa in viitorul apropiat? (vezi toată discuția)
Angajat cu probleme psihice veronicam veronicam Buna ziua.Ce poti face cu un angajat care are probleme psihice. (vezi toată discuția)