avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot masina gunoi dimineata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot masina gunoi dimineata

Buna ziua,

Locuiesc in zona Dr. Taberei, un cartier foarte linistit.

Dimineata incepand cu ora 6:30 vine masina de gunoi si ma trezeste cu bubuieli infernale care mai alerteaza si cativa maidanezi. Asta se intampla de cativa ani buni, timp in care am sesizat administratorul blocului sa rezilieze contractul cu firma respectiva sau sa schimbe ora la care se face curatenie pe scara si afara.

Nu s-a intamplat nimic si am ajuns la limita rabdarii. Mai am putin si recurg la masuri extreme. In perioadele calde nu mai pot dormi cu geamul deschis.

Conform legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice:

- tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, alrma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora - fapta se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1500 lei;

Ce ma sfatuiti sa fac? Am filmari cu masina de gunoi la 6:30-7:00 AM, in care se pot auzi perfect si bubuielile cu ecou in cartier. In fata geamului meu.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: CYB34 , utilizator 12:50, 3 Septembrie 2014
Administratorul de imobil in calitate de angajat al asociatiei de proprietari are limite de competenta de executie masuri/hotarari ale adunari generale ,presedintelui si comitetului executiv
Administartorul de imobil nu are competenta sa rezilieze contracte incheiate de prestatorii de servicii direct cu asociatia de proprietari
Incercati sensibilizarea echipajului de gunoieri
Asa cum prevede legea 61/1991, Art. 5. -
(1) Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera

Asa ca sesizati in primul rand firma care ridica gunoiul amintindu-le prevederile legii 61/91 cu privire la orele de liniste.
Apoi sesizati primaria si politia.
Pe avocatnet gasiti legea 61/1991 republicata in 2014
www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc pentru raspunsuri.

Am sesizat firma care ridica gunoiul, mi-au spus ca au inregistrat plangerea. A trecut 1 luna si nu s-a intamplat nimic.

Am seziat si Politia Locala de la care inca astept un raspuns.

Daca nici acestia nu vor face nimic, pot da in judecata firma care ridica gunoiul?

#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galagie si gunoi aruncat pe fereastra de locatari thorin thorin In Medias, jud. Sibiu, pe strada Tineretului, sunt doua blocuri de garsoniere. Locuitorii din aceste doua imobile deranjeaza de 12-13 ani locuitorii celor 7-8 ... (vezi toată discuția)
Zgomote demolari, constructie in apropierea blocului de locatari irina10 irina10 Buna ziua, In puteti spune, va rog, daca exista vreo lege in ceea ce priveste linistea din apropierea unui imobil? In spatele blocului in care locuiesc este ... (vezi toată discuția)
Probleme salubris im0rtel im0rtel Buna ziua . Locuiesc in Iasi si am un contract cu firma Salubris. Practic gunoierii iasiului. Am intrebat cum pot sa reziliez contractul cu ei si mi-au spus ... (vezi toată discuția)