avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Galagie si gunoi aruncat pe fereastra de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Galagie si gunoi aruncat pe fereastra de locatari

In Medias, jud. Sibiu, pe strada Tineretului, sunt doua blocuri de garsoniere. Locuitorii din aceste doua imobile deranjeaza de 12-13 ani locuitorii celor 7-8 blocuri din jur prin muzica data la maxim, ziua, noaptea, prin gunoiul care il arunca pe geam, cu toate ca sunt 6 containere mari la 8 metri de imobile si prin urlete si certuri zgomotoase. Asociatiile de locatari au trimis continuu sesizari catre primarie, politie, Directia de Sanatate, dar nu s-a facut nimic pentru remedierea situatiei. Cred ca s-au strans vreo 40 de sesizari. Singurul lucru care se face, e curatirea zonei de catre regia de salubritate, si desfundarea cu vidanja a canalului de langa, care e infundat tot de ei prin haine si reziduri aruncate. Cand este galagie, mai ales noaptea dupa ora 00.00, politia nu face nimic, spun ca au locruri mai importante de facut. Au fost o singura data, acum 3-4 ani, dar nu au dat nici o amenda, si dupa ce au plecat, muzica a pornit din nou. Ne gandim ce mai putem face, noi asociatiile de locatari? Deocamdata singura optiune pe care o mai avem e darea in judecata a municipalitatii. Mai avem alte optiuni?

link-uri: [ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
thorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: thorin , utilizator 10:53, 20 Ianuarie 2014
Sesizati oficial conducerea IJP cu atentionarea ca situatia initial sesizata staruie fara ca organele in drept sa dispune verificari si eventual sanctiuni,in temeiul L nr 61/1991
thorin a scris:

. . . si prin urlete si certuri zgomotoase. Asociatiile de locatari au trimis continuu sesizari catre primarie, politie, Directia de Sanatate, dar nu s-a facut nimic pentru remedierea situatiei. Nr.1


Cred ca s-au strans vreo 40 de sesizari . . . Cand este galagie, mai ales noaptea dupa ora 00.00, politia nu face nimic, spun ca au locruri mai importante de facut. . . . ce mai putem face, noi asociatiile de locatari? Nr.2

Deocamdata singura optiune pe care o mai avem e darea in judecata a municipalitatii. Mai avem alte optiuni?



Am numerotat la ceea ce voi încerca a răspunde.
- la modul general ar putea fi mai multe de făcut : 1) pentru asemenea institutii ale statului NU e îndeajuns să trimiti sesizări ci e musai necesar în a urmări a primi un răspuns, în caz contrar, tragerea la răspundere a acestor institutii (ai căror salariati bugetari mănâncă cu nerușinare linistiti, lunar, un salariu strâns de stat cu forta Legii de la noi, cetătenii constribuabili la taxe si impozite, taxe pe impozite si impozite pe taxe); 2) aplicați ”principiul trezirii la realitate” al institutiilor cu ”sistem ticăloșit” : formulati ÎNTOTDEAUNA în dublu exemplar orice sesizare și o depuneti cu număr de înregistrare (păstrati un exemplar înregistrat).Institutia statului are obligatia legală de a răspunde în interiorul a 30 zile de la primire-bază OG nr.27/2002.Dacă nu răspunde, o puteti chema-n judecată-Legea 554/2004 a Contenciosului administrativ.Pt. Poliție : idem sau mai depuneti o sesizare la IPJ și întrbati-l pe Seful acestuia : ce solutie a dat Sesizării dvs. depusă Sectiei de Politie ”X” din ziua, luna, anul cu nr.. . . , întrucât au trecut circa ”5 luni de zile” si nu v-a dat niciun răspuns.Presupun că lucrurile se vor schimba, iar ”politistii” vremelnici prin acea institutie se vor trezi la realitate si nu vă vor mai trata cu asa cum v-au tratat până acum.Legea nr.61/1991, modif. si repub., cade-n sarcina Politiei de a fi aplicată.România, are niste legi (proaste, bune nu mai contează : ceea ce contează este indolenta sau, mai corect spus constituie un ABUZ grosolan al respectivilor politisti vremelnici sau din greseală prin institutia statului-Poliție.Treziti-i la muncă pe acei functionari !)
Mersi de raspuns. revin cu rezultatele

Nu s-a ajuns pana la IJP. Dar o sa sesizam si revin cu raspunsul. Mersi fain.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Daca chiar aveti timp si bani montati o camera cu zoom pe respectivele blocuri. Asa o sa vedeti exact cine arunca. Apoi incercati sa mergeti cu filmarea mai departe sa le dea amenzi. Ma indoiesc insa ca va iesi ceva. Cautati alta locuinta mi se pare singura optiune viabila.
Obtineti aprobarea de la primarie sa fie amplasate pubele de gunoi acolo unde se aduna de obicei gunoiul aruncat aiurea. Cereti primarului sa oblige societatea care ridica gunoiul sa angajeze un baiat dotat cu o bicicleta , un faras si o matura buna, care sa se deplaseze in tot cartierul la toate pubelele, sa ridice gunoiul aruncat pe jos inapoi in recipiente . Puteti sa va organizati fiecare scara de bloc cate un loc ingradit si inchis cu lacat, care sa contina 3-4 europubele unde sa va sortati gunoiul selectiv. Daca le inchideti bine nu o sa mai aiba obiect de activitate cautatorii din gunoaie.Cei care ridica gunoiul sunt obligati sa vina acolo unde doriti dvs. , ca la case in fata portii.

Solutii ar mai fi, dar nu vreau sa mai uzez degeaba tastatura laptopului.
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2013
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatii asociatie proprietari gabriela constantinescu gabriela constantinescu Este obligata asociatia de proprietari sa asigure linistea blocului adica sa intervina la acele apartamente care fac o galagie enorma chiar si noaptea? Daca ... (vezi toată discuția)
Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam Tiberiu9 Tiberiu9 Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care ... (vezi toată discuția)