avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghena gunoi amplasata prea aproape de geam

Buna ziua! Am o problema cu amplasarea unei ghene de gunoi a blocului vecin la o distanta mai mica de 5 metri de geamul meu. Administratia blocului in care locuiesc a depus plangeri la primarie, politie, urbanism si DSP. Politia nu a luat nici o masura, primariei nici ca ii pasa, iar de la urbanism care sunt principalii vinovati deoarece ei au aprobat locul amplasarii ghenei, mi-au zis ca ghena e pe proprietate privata si ei nu au ce face. Locatarii acelui bloc au zis ca ei nu muta ghena deoarece nu au alt loc deservit amplasarii ei. De la DSP au venit si au dat o somatie de mutare a ghenei, insa degeaba. Nimeni nu face nimic. Ma confrunt cu aceasta problema di luna Aprilie. Ce sa mai fac? Am doua fetite mici, nu prea pot aerisi in casa.... muste, miros...
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:24, 27 Octombrie 2016
Tiberiu,
Eu nu inteleg ce este in opinia dumitale o ghena.

Din cate stiu eu (stau la un bloc P+10) care din proiectare / constructie avea o asemenea ghena, de fapt o tubulatura din tabla cu diametru cam de 400 mm, care pleaca de la etajul 1 pana pe terasa. Din doua in doua etaje, locatarii puteau sa goleasca gunoiul menajer in acea tubulatura.
La parterul blocului, tubulatura golea gunoiul menajer intr-o mica incapere, gunoi care era golit saptamanal de catre cei de la salubritate.

Sigur, in primii 10 ani totul a fost ok, dar pe masura ce timpul trecea, acea tubulatura se tot infunda, oamenii aruncau gunoiul pe jos in mica incapere de la etajele respective. Ce sa va spun, totul era insalubru, astfel ca ne-am hoatart ca toati proprietarii (5 blocuri P+10) sa transportam gunoiul menajer undeva la cateva sute de metri, intr-un loc special amenajat.

La dvs. cum este, depazitati gunoiul in niste pubele amplasate intr-un tzarc, cum ziceti, la mai putin de 5 m de fereastra dvs.?

Pai daca sesizarea facuta la DSP a avut oarece succes, trebuie sa insistati Ideea este ca acest loc de colectare a gunoiului sa poata fi mutat in alta parte.
Cum v-am spus, noi mergem acum si depozitam propriu gunoi menajel, cam la 200 m distanta si va spun sincer, la inceput (ba chiar si acum) unii dintre proprietari aruncau pungile cu gunoi pe unde apucau.
Apoi, daca de vorba buna nu se intelege, constrangerea este mama disciplinei (m-am gandit la aplicarea de amennzi).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare contestabila in ag gambette gambette A fost hotarata inchiderea pe perioada nedeterminata prin montare suporti lacate la capacele gurilor de acces prevazute la tubulatura ghenei de gunoi menajer ... (vezi toată discuția)
Se poate renunta la ghena de gunoi ? cetateandezamagit cetateandezamagit Intr-o intrebare anterioara am aratat ca subsolul blocului este deschis cu luminatoare la fiecare scara, iar tubulatura ghenelor de pe fiecare scara se varsa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)