Tiberiu,
Eu nu inteleg ce este in opinia dumitale o ghena.
Din cate stiu eu (stau la un bloc P+10) care din proiectare / constructie avea o asemenea ghena, de fapt o tubulatura din tabla cu diametru cam de 400 mm, care pleaca de la etajul 1 pana pe terasa. Din doua in doua etaje, locatarii puteau sa goleasca gunoiul menajer in acea tubulatura.
La parterul blocului, tubulatura golea gunoiul menajer intr-o mica incapere, gunoi care era golit saptamanal de catre cei de la salubritate.
Sigur, in primii 10 ani totul a fost ok, dar pe masura ce timpul trecea, acea tubulatura se tot infunda, oamenii aruncau gunoiul pe jos in mica incapere de la etajele respective. Ce sa va spun, totul era insalubru, astfel ca ne-am hoatart ca toati proprietarii (5 blocuri P+10) sa transportam gunoiul menajer undeva la cateva sute de metri, intr-un loc special amenajat.
La dvs. cum este, depazitati gunoiul in niste pubele amplasate intr-un tzarc, cum ziceti, la mai putin de 5 m de fereastra dvs.?
Pai daca sesizarea facuta la DSP a avut oarece succes, trebuie sa insistati Ideea este ca acest loc de colectare a gunoiului sa poata fi mutat in alta parte.
Cum v-am spus, noi mergem acum si depozitam propriu gunoi menajel, cam la 200 m distanta si va spun sincer, la inceput (ba chiar si acum) unii dintre proprietari aruncau pungile cu gunoi pe unde apucau.
Apoi, daca de vorba buna nu se intelege, constrangerea este mama disciplinei (m-am gandit la aplicarea de amennzi).
Succes!