avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa auto recuperata de fostul proprietar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa auto recuperata de fostul proprietar

Buna ziua! Am achizitionat un audi anul trecut avand in vedere si faptul ca taxa (de 6000 euro) nu a fost recuperata. Problema a aparut acum, cand am dorit sa o vand si de la finante si mi s-a spus ca fostul proprietar si-a recuperat taxa (procesul avand loc cand el nu mai era proprietarul masinii), astfel incat, evident masina nu se mai poate vinde la pretul dorit pentru ca viitorul proprietar va trebui sa achite o taxa de 6.000 euro.
Ce pot sa fac impotriva fostului proprietar?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 11:13, 3 August 2014
in opinia mea, nimic... intradevar, nu este corect ce a facut dar a profitat de o portita a legii sa isi recupereze acesti bani...puteti incerca o actiune in dezdaunare avand in vedere ca prin demersul lui va afectat valoarea bunului
Dar daca as informa consilierul AFP-ului cu privire la aceasta problema, o revizuire nu ar merge? pe motivul prev. de art. 509 pct. 5 CPC 5." după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor" Vanzatorul inca nu si-a recuperat banii, avand in vedere ca a intervenit ordonanta de urgenta prin care restituirea se va face esalonat in 5 ani...
Am auzit de o situatie asemanatoare, iar cumparatorul a obligat/conditionat pe vanzator la o clauza suplimentara in contractual de VC..prin care specifica ca " vanzatorul se obliga prin contract sa nu-si recupereze "taxa auto" sa-si retraga dosarul daca acesta este pe rolul inst judecatoresti dar si cu o declaratie notariala..
Mihaela092 a scris:

Dar daca as informa consilierul AFP-ului cu privire la aceasta problema, o revizuire nu ar merge? pe motivul prev. de art. 509 pct. 5 CPC 5." după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor"

Înscrisul la care faceți referire (contractul de vânzare în care sunteți cumpărător) nu se încadrează în categoria celor prevăzute la pct. 5 al art. 509 CPC, deoarece indiferent dacă l-ar fi prezentat sau nu în proces, soluția dată prin hotărârea instanței nu depindea de acel contract, recuperarea taxei nefiind condiționată conform legii de calitatea de proprietar la momentul introducerii acțiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Acum, cum se judeca un proces in instanta ? cristiannegru cristiannegru - am facut o actiune de Revizuire ( 2 hotarari contradictorii ), tocmai de pe data de 12.03.2014 - instanta mi-a comunicat Intampinarea paratului abia pe ... (vezi toată discuția)
Procedura citare judecata fond viciata, imobil scos la vanzare! Bobonex1 Bobonex1 La inceputul anului 2013 am fost chemat in judecata, obiectul actiunii fiind ordonanta de plata pentru o anumita suma de banii care reprezenta chiria pentru un ... (vezi toată discuția)