avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Guvernul Ponta iarta de pacate si de datorii mamele si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Guvernul Ponta iarta de pacate si de datorii mamele si pensionarii. 12.000 de femei sunt pe lista ministerului Muncii

Buna ziua,
ce stiti despre articolul de mai jos:

Ministrul Muncii a declarat ca, in urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare, pe langa indemnizatia de crestere a copilului. Astfel, Curtea de Conturi a stabilit ca mamele respective trebuie sa returneze indemnizatiile incasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit.

Cele 12.460 de persoane care ar trebui sa returneze indemnizatiile vor fi amnistiate fiscal, potrivit unei propuneri de act normativ, initiata de Ministerul Muncii, ce va fi supusa aprobarii in sedinta de Guvern din 20 august.

Plumb a mai spus ca aceasta masura nu afecteaza bugetul de stat aprobat pentru 2014.

Ministrul Muncii a mai anuntat ca Guvernul va modifica Ordonanta de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, astfel incat orice parinte care va beneficia de indemnizatie sa poata sa obtina si alte venituri, muncind de acasa. Plafonul propus pentru aceste venituri este de aproximativ 1.500 de lei pe an, respectiv trei indicatori sociali de referinta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 18 Martie 2015
1. Sa asteptam sa vedem cum suna actele normative respective si apoi ne adaptam raspunsurile conform acestor prevederi.

2. Eu nu cred ca vor fi iertati cei care au folosit acte false pentru a beneficia de pensie de invaliditate, de indemnizatie de handicap, de ajutor social sau de indemnizatie pentru concediu crestere copil deoarece au facut-o cu buna stiinta, adica stiau ca actele sunt false.
Buna ziua, sunt si eu in situatia aceasta am avut in 2010 venituri suplimentare (pe cand eram in cresterea copilului,)de 15lei pe luna la o companie de asigurari iar in 2014 mi-a venit ca trebuie sa restitui 3600lei adica am avut 6 luni venituri suplimentare. Cum sa procedez acum? Astept sa vad daca se aproba amnistitia fiscal? Daca ma duc la Anaf o sa ma indrume personalul de acolo? (desi pe asta nu o cred) sau unde pot cere un sfat.
1. Nimeni nu va poate raspunde cu certitudine pana cand nu apare actul normativ respectiv in Monitorul oficial.

2. Ne putem da cu parerea dar... nu va ajuta cu nimic.
"s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare, pe langa indemnizatia de crestere a copilului" acest alineat nu se refera la faptul ca s- au folosit acte false ci pur si simplu s-au obtinut venituri di activitati independente
(asa cum este cazul meu),venituri pentru care au platit impozite. Sa speram ca macar de aceasta data statul ne va ajuta cu amnistitie fiscala :)
BUNA ZIUA ,daca tot se iau astfel de masuri de ce nu se revizuieste si blestemata aia de luna de ccc pt tatici.daca nu ne lasa pe noi sa stam cu copii si nici tatii nu pot sta din diverse motive macar sa ne plateasca stimulentul pt luna respectiva cum se intampla in cazul tatilor care iau stimulent ale caror sotii nu lucreaza.
unde pot semnala ac lucru ?
cum tb sa procedez?
multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Norme aplicare legea 126/2014 anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog, imi puteti spune daca au mai aparut normele de aplicare a legii 126 din 2014 ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Noutati legislative in domeniul asigurarilor sociale, somaj etc. Cornel  Vasile Cornel Vasile In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I , nr.83/30.01.2015, a fost publicat Ordinul privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţii restituirilor ... (vezi toată discuția)
Decizie restituire plati necuvenite cic DeliaCristina DeliaCristina Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am primit o decizie pentru restituire plati necuvenite, deoarce mi-a fost platita ultima luna de concediu ... (vezi toată discuția)