avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de mandat Director general
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de mandat Director general

Buna seara,

Intr-un contract de mandat pt Directorul general pot trece renumeratia neta sau trebuie obligatoriu cea bruta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cosmin8917 , utilizator 10:26, 8 August 2014
Se poate trece remuneratia neta , intr-un astfel de contract.
Ok, va multumesc. Dar ma puteti ajuta cu o baza legala? cei de la ANAF au spus ca era bine sa avem trecuta in contract suma bruta, nu suma neta..... Multumesc
Art. 1169 C.civ. - Libertatea de a contracta

Părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.

Da, dar cei de la ANAF tot sustin ca era ok sa fie trecuta renumeratia bruta, dar noi am trecut renumeratia neta si urmatorul art. : Partile sunt in cunostinta de cauza cu privire la obligatiile ce revin S.C. _________________S.A. de a retine la sursa impozitul pe venit, precum si contributiile legale la sistemul public de asigurari de sanatate. Partile convin de asemenea ca SC ___________________ SA sa procedeze si la retinera si virarea in termenul legal a tuturor celorlalte contributii obligatorii ale mandatarului, cum ar fi contributiile la sistemul public de pensii si asigurari sociale, contributia la fondul de somaj, etc. In cazul in care dupa semnarea prezentului contract apar obligatii suplimentare asupra veniturilor rezultate din modificarea legii, aceste obligatii vor fi suportate de S.C. ___________S.A. fara a afecta venitul net al mandatarului.

Ok. Va multumesc. Toate cele bune!
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
cosmin8917, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit baza de calcul ccc Rentzu Rentzu Bună ziua, Am câteva întrebări legate de baza de calcul \"venitul net realizat\" trecut pe adeverinta tip conținând veniturile realizate în ultimele ... (vezi toată discuția)
Contributii prestare de servicii mihovicidaniela mihovicidaniela ce retineri se fac la prestre de servicii la o persoana fizica? tot 10,% 0,5% si impozit tot la brut? (vezi toată discuția)
Probleme la cas adela_ontica adela_ontica Buna ziua. Din anul 2009 lucrez in baza unui contract de agentie .Din 2009 pana in data de 30-06-2012 mi-am platit singura toate contributiile la care am fost ... (vezi toată discuția)