avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizatie traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizatie traducator

Am obtinut autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei in 2012. Nu folosesc autorizatia pentru pbtinerea de venituri dar nu m-am prezentat la ANAF sa declar acest lucru. Nu am PFA si nici CIF. Din 2012 pana acum am activat ca traducator la o firma privata doar 9 luni.
Sunt pasibila de amenda? Daca da, despre ce suma ar fi vorba aproximativ?
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Ar trebui sa ma prezint la ANAF?
Nu as vrea sa ignor aceasta problema deoarece la un moment dat as vrea sa-mi fac PFA sau sa obtin CIF pentru profesii liberale.

Va multumesc pentru aceasta sansa de a-mi clarifica aceste nelamuriri
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
alexstan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:20, 3 August 2014
Daca nu v-ati folosit de calitatea de traducator autorizat la firma unde ati lucrat nu aveti de ce sa va faceti griji.
Prin regulamentul de aplicare a legii 179/1997, termenul de inregistrare la Tribunalul competent este cu titlu de recomandare asa ca va puteti inregistra cand decideti sa profesati prin PFA pe care il infiintati la ANAF.
Cititi recomandarile din linkul de mai jos si cele de pe prima pagina a topicului de traduceri, sunt informatii utile care va vor oferi mai multe raspunsuri la situatia Dvs.
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Va multumesc pentru raspuns! M-am inscris deja la Tribunalul Competent. Mi s-a spus ca este obligatoriu sa fac acest lucru. Insa nu m-a informat nimeni la acea data ca ar trebui sa iau legatura cu ANAF. Am aflat din intamplare
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
alexstan, utilizator
Cu placere!
Nu ne informeaza nimeni pentru ca nu au interes si nici nu este prevazut undeva...
MJ transmite catre ANAF listele cu traducatorii autorizati pentru ca acestia sa aiba o baza de date cu cei care se inregistreaza ca traducatori autorizati-profesie liberala si sa tina sub control plata impozitelor pe venituri din aceasta activitate. Chiar daca primiti de la ANAF comunicari prin care vi se solicita depunerea declaratiilor si plata impozitelor aferente, nu va panicati, atat timp cat nu aveti atribuit un cod de identificare fiscala, ei nu pot face dovada ca dumneavoastra obtineti venituri din aceasta activitate.
Veti infiinta PFA la ANAF atunci cand veti incepe efectiv, activitatea ca traducator autorizat.
O zi placuta!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.f.a. infiintare - traducator rabina rabina Buna ziua, Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător. Mulţumesc. (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Traducator full time angajat la o institutie de alt profil andradelia andradelia Buna ziua, Am si eu o mare nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Sunt traducator autorizat de MJ, am fost inregistrata la tribunal si la administratia ... (vezi toată discuția)