avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extras Carte Funciara la o casa nationalizata
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extras Carte Funciara la o casa nationalizata

Ziua buna tuturor.Am din nou o rugaminte mare catre cei care imi pot spune exact ce pot face in cazul urmator.Parintii mei au reusit acum 2 ani sa cumpere o parte dintro casa nationzalizata care este trecuta si pe monumente istorice ,unde locuiesc la comun 5 familii.Cei de la DAPPP le-au facut un contract de vanzare cumparare cu rate lunare.Ei mai au de platit inca 10 ani si acuma doresc sa vanda casa.Ei doresc sa obtina Cartea Funciara de la OCPI si acolo li sa spus ca trebuie sa faca cadastru si intabulare.Eu am fost de fata cand au venit cei de la DAPPP cu planurile casei si cu masuratorile facute pentru a se face actul de vanzare cumparare si prin urmare consider ca casa are deja Carte Funciara facuta.Ce trebuie sa facem pentru a o obtine fiindca taxa ar fi de 1600 lei ceea ce este mult la situatia familiara.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 13:46, 3 August 2014
faceti cerere pentru extras, informatiile sunt publice , trebuie sa fi se raspunda. in caz contrar actionati in contencios -administrativ.
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
Marian Bucur, Avocat
In mod normal un contractde vanzare cumparare trebuie sa fi avut la baza cadastru si CF; insa, pentru a verifica, mergeti la biroul de carte funciara de la locul situarii imobilului si solicitati sa vi se elibere extras de CF; daca nu are CF, vi se va raspunde ca apartamentul respectiv nu are CF si, intr-o astfel de situatie, nu aveti altceva de facut decat sa faceti cadastru si sa deschideti CF!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca casa mea este intabulata Arsenia Arsenia Buna seara, am facut cadastru acum 2 luni si jumatate , dar din pacate cel ce mi la facut nu mai raspunde la telefon, cadastristul este foarte serios, dar cred ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare de la fostul proprietar bogdan1709 bogdan1709 Buna ziua, In urma cu 6 ani am achizitionat un apartament. Fostii proprietari au facut cadastru si intabularea atunci. Acum doresc sa vand apartamentul si ... (vezi toată discuția)