avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii si taxe pentru SRL-D
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii si taxe pentru SRL-D

Buna ziua, pentru un SRL-Debutant, am inteles ca sunt scutit de o parte din contributia la stat pentru angajati.
Imi puteti exemplifica exact ce procent sau cat din aceste taxe care trebuiesc platite angajatilor sunt scutit in perioada de 3 ani??
Cel mai recent răspuns: bob02008 , utilizator 18:15, 6 August 2014
SRL – D beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
1. scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori (CAS angajator – pentru conditii normale de munca = 20,8%), pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.
2. aceasta perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, pentru calculul drepturilor se utilizează câştigul salarial mediu brut lunar.

Condiții:
1. pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul câştigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior
2. maxim pentru 4 angajați, obligatoriu cu contract de muncă pe perioada nedeterminată

Vedeti si acest articol
www.avocatnet.ro/content/art...
Doar de acest lucru sunt scutit? adica de impozit sau alte contributii,nu?
Numai de acele contributii prevazute in lege ,sunteti scutit.
dar din impozit? mi-a spus cineva ca timp de 3 ani impozitul o sa fie mai mic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d anairam_unid anairam_unid Buna ziua Stie cineva pentru un srl-d care sunt contributiile care nu se platesc? (vezi toată discuția)
Srl - d lorip lorip Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. 1. O societate SRL- debutant ce declaratii trebuie sa depuna la trimestru ? 2. Daca are ... (vezi toată discuția)
Srl-d cordis claudia cordis claudia Va rog sa-mi spuneti care sunt contributiile pe care le plateste un angajator srl-d pentru un angajat cu salariul minim pe economie si comparativ un srl normal (vezi toată discuția)