avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Dosar medical
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Dosar medical

Buna ziua.Am lucrat la un fast-food cu contact de 3luni dar mi-am dat demisia dupa o luna.Am cerut angajatorului sa imi restituie dosarul medical (cheltuielile au fost suportate de mine desi era datoria angajatorului).La plecare a refuzat sa-mi dea dosarul.A procedat corect?
Cel mai recent răspuns: vinciu11@gmail.com , utilizator 17:44, 6 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Nu trebuia sa platiti examinarea medicala, la angajare, fiind obligatia angajatorului conform prevederilor Legii ssm nr. 319/ 2006
-art.7 al.(6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
Solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, angajatorului, restituirea partiala (deoarece ati plecat prim demisie, dupa o luna, nerespectand contractul incheiat) a sumelor platite de dvs.pentru examinarea medicala. In caz contrar, sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, ITM.
Dosarul medical se da in mana salariatului prin medicul specialist de medicina muncii (care il pastreaza conform prevederilor HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, art.37 privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor) in momentul angajarii la un alt loc de munca. In momentul angajarii la un alt loc de munca, medicul specialist de medicina muncii emite o noua fisa de aptitudine, in baza fisei cu riscuri profesionale, intocmite de noul angajator, pentru locul de munca/ postul de lucru care urmeaza a fi ocupat de catre lucrator.
-art.37 (1) Dosarul medical si fisa de identificare a factorilor de risc profesional se pastreaza la structura de medicina muncii pe durata derularii contractului cu angajatorul.
(2) Dosarul medical si fisa de identificare a factorilor de risc profesional pot fi, la solicitare, predate noii structuri de medicina muncii agreate de angajator.
Va multumesc pentru informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise de identificare a riscurilor profesionale Alice_Marilena Alice_Marilena Buna ziua, Suntem pasibili de amenda daca fisa de identificare a riscurilor profesionale nu este semnata de catre angajator, ci doar de catre lucrator ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional Monica Popescu Monica Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea situatie : clinica unde firma trimite la medicina muncii pentru angajari este in posesia Fiselor de ... (vezi toată discuția)
Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)