avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot cere sau nu indemnizatie crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot cere sau nu indemnizatie crestere copil?

Buna ziua! Sunt prinsa intr-un litigiu de munca, ce a ajuns la tribunal, cu firma angajatoare. Am cartea de munca suspendata din martie 2014 iar in prezent sunt insarcinata in 26 saptamani (precizez ca, am anuntat in scris angajatorul despre starea mea fiziologica).
Va intreb: *am dreptul sa primesc indemnizatie de crestere copil in conditiile in care in perioada ianuarie2012-ianuarie2014 am fost in concediu crestere copil?
*se mai pot plati retroactiv darile catre stat pt a obtine astfel indemnizatia de crestere copil?
*ce despagubiri se pot cere in cazul unui litigiu de munca? adica pot cere plata retroactiva a darilor catre stat ca despagubire?
*ce drepturi sociale am in acest caz?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
adina_cozma, utilizator
Cel mai recent răspuns: adina_cozma , utilizator 13:32, 5 August 2014
Va multumesc mult d-nule economist pentru raspunsul dat problemei mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului lusil01 lusil01 Buna ziua As vrea sa stiu daca pot obtine indemnizatia pentru cresterea copilului. Eu ar trebui sa nasc in mai 2014. Am lucrat in perioada martie-iunie 2013. ... (vezi toată discuția)
Drept la indemnizatia de ingrijire a copilului? ralucalung ralucalung Buna, am o nelamurire: daca sunt angajata legal pe 1 ora/zi (20 de ore/luna) pot beneficia inedemnizatia de ingrijirea a copilului pana la varsta de 2 ani? (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog! gentiana2 gentiana2 Buna ziua.Va mai deranjez cu o intrebare.Cum spuneam si data trecuta sunt eleva la posticeala,domeniul asisten de farmacie anul 3 si sunt insarcinata.Din cate ... (vezi toată discuția)