avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului?

Buna ziua
Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile lucratoare. Angajatul a afirmat ca nu mai doreste prelungirea CIM si nu a mai venit la serviciu din 31.07. Mai mult, am luat legatuta telefonic astazi cu angajatul si mi-a confirmat faptul ca nu doreste sa mai vina la serviciu nici macar pentru a-si face Nota de lichidare. Pentru cercetare disciplinara in vederea desfacerii CIM pe motive disciplinare, cand demarez cercetarea disciplinara , in ineriorul preavizului sau la expirarea termenului , pentru a putea demonstra cu nemotivatele pontate pe aceasta perioada?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
htt, utilizator
Asa cum am mai mentionat si in celalalt topic in care ati postat, cercetarea disciplinara trebuie demarata si efectuata inauntrul perioadei de preaviz. Dupa expirarea perioadei de preaviz, c.i.m. inceteaza si nu se mai poate efectua cercetarea disciplinara.
O gluma pe langa subiect:
Intrebare: cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului de demisie?
Raspuns glumet smeagull: cu mare-mare graba!

On topic, vedeti si discutiile scurte de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Da sigur ca in mare =D>graba ! Mersi!
Insa cred ca trebuie sa ma incadrez in perioada de preaviz! Am trimis prin posta cu confirmare de primire Convocarea , la cre binenteles ca nu s-a prezentat, eu ii pregatisem o Nota Informativa cu cateva intrebari, astazi am primit doar confirmarea de primire semnat de de angajat si pana in 27.08. cand expiira preavizul am timpul necesar pentr Procesul verbal si apoi pentru comunicarea deciziei de incetare disciplinar a CIM? Ce nu stiu cu ce articol pot inceta disciplinar CIm? Nu am mai avut cazuri !
multumesc mult, poate mai gasesti vreo glumita #-o
Temeiul de drept al incetarii in constituie : art.61 lit.a C.mun.

Alte discuții în legătură

Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)
Trimitere invitatie cercetare disciplinara luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am trimis unui angajat prin curier o notificare pentru cercetare disciplinara. Am solicitat confirmare de primire. Pe plic am mentionat ce ... (vezi toată discuția)
Se finalizeaza o cercetare disciplinara fara semnatura de primire a salariatului? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Am demarat o cercetare disciplinara in cazul unui angajat care nu a mai venit la lucru si a acumulat peste 7 absente nemotivate, motiv de ... (vezi toată discuția)