avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trimitere invitatie cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trimitere invitatie cercetare disciplinara

Buna ziua.

Am trimis unui angajat prin curier o notificare pentru cercetare disciplinara. Am solicitat confirmare de primire. Pe plic am mentionat ce contine respectiv "notificare cercetare disciplinara".

Problema este ca acum curierul nu reuseste sa livreze plicul. Si din ce imi dau seama angajatul este cel care refuza sa-l primeasca.

Cum putem proceda pentru ca angajatul sa primeasca plicul? Daca refuza sa-l primeasca prin ce alta modalitate poate fi chemat?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
luizaioana_luizaioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 27 August 2014
Puteti incerca si trimiterea convocarii printr-un executor judecatoresc.
De ce ar accepta o scrisoare de la un executor judecatoresc daca nu o accepta de la un curier normal?

Un executor judecatoresc il poate obliga in vreun fel ?
Un executor judecatoresc va putea incheia un proces-verbal care sa constate refuzul salariatului de a primi acel document emis de catre angajator.
Face un proces verbal si o afiseaza pe usa. PV va fi dovada comunicarii.
Sfatul meu este sa o mai trimiteti o data dar cu Posta Romana si daca nici de data aceasta nu o ridica vi se intoarce plicul avand confirmarea de primire pe care scrie" destinatar lipsa domiciliu",. Apoi in procesul verbal care se intocmeste se specifica ca a fost trimisa scrisoarea recomandata cu nr.... din data..... (pastrati plicul si confirmarea si depuneti-le la dosar pentru asigurarea dovezilor) ,iar acesta nu a fost gasit acasa. Procesul verbal trebuie semnat de comisia de disciplina si anexat deciziei de incetare a CIM , daca este cazul.

Intrebarea mea este insa daca salariatul mai vine la lucru?

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Cercetare disciplinara Dorim sa cercetam disciplinar un salariat care inca lucreaza, dar nu vrea sa vina sa semneze convocarea, desi a fost instiintat. Daca ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara - fara confirmare de primire? ralumat ralumat Buna seara! Unul dintre angajatii firmei la care lucrez lipseste nemotivat de la inceputul anului. Jobul sau este unul de vanzari, in zona in care ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract individual de munca contasalarii contasalarii Care este procedura legala pentru a desface contractul individual de munca al unui salariat in conditiile in care : - din luna August nu s-a mai prezentat la ... (vezi toată discuția)