avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara - fara confirmare de primire?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara - fara confirmare de primire?

Buna seara!

Unul dintre angajatii firmei la care lucrez lipseste nemotivat de la inceputul anului. Jobul sau este unul de vanzari, in zona in care domiciliaza, iar sediul companiei este la Bucuresti. Am demarat procedura de cercetare disciplinara, insa angajatul refuza sa primeasca corespondenta (plicurile sunt returnate de curier cu inscrisul "lipsa la domiciliu")
Cum pot incheia lucrurile legal (abatere grava, desfacere CIM), in conditiile in care nu am confirmarea ca el a primit convocarea la comisia de disciplina?
Multumesc pentru solutii!
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 07:54, 12 Ianuarie 2011
Ii puteti trimite convocarea prin executor judecatoresc ...
Daca ati incercat sa contactati angajatul telefonic cat si scris iar corespondenta este returnata cu specificarea respectiva puteti incheia un proces verbal din care sa rezulte imposibilitatea de a efectua cercetarea disciplinara si in baza acestuia sa concediati angajatul ca urmare a absentarii nemotivate.
Trimiteti postal decizia de concediere.
Chiar daca se intoarce corespondenta puteti face dovada diligentelor depuse in comunicarea acesteia.
Pana in final si salariatul este obligat sa presteze munca si sa instiinteze angajatorul cu privire la absentarea de la locul de munca.
In cazul unui litigiu si acesta trebuie sa faca dovada faptului ca a comunicat angajatorului motivul absentarii.
postasul trebuie sa gaseasca pe cineva acasa, mama, tata sotie etc. si sa primeasca o semnatura ....????
mai trimite inca o data
eli10 a scris:

postasul trebuie sa gaseasca pe cineva acasa, mama, tata sotie etc. si sa primeasca o semnatura ....????
mai trimite inca o data

Relevanta are semnatura salariatului si nu a persoanelor care mai locuiesc la acea adresa.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca aveti confirmarea de la posta in care este specificat ca nu este gasit la domiciliu puteti incheia procesul verbal si decizia de desfacere a cim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate comunicare convocare la cercetare disciplinara ionutt ionutt Buna seara! Am expediat prin posta o convocare pentru cercetarea disciplinara a unui salariat care lipseste de la serviciu de o luna. Plicul mi s-a intors cu ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului? jujica jujica Buna ziua Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)