avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imposibilitate comunicare convocare la cercetare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imposibilitate comunicare convocare la cercetare disciplinara

Buna seara!
Am expediat prin posta o convocare pentru cercetarea disciplinara a unui salariat care lipseste de la serviciu de o luna. Plicul mi s-a intors cu mentiunea "destinatar lipsa din localitate". Ce pot sa fac in aceasta situatie?
- Ii mai trimit o convocare cu riscul ca plicul sa fie din nou returnat, sau
- Emit decizia de desfacere a contractului individual de munca de la data intoarcerii plicului;
- Emit decizia de desfacere a c.i.m. de la data la care ar fi trebuit sa aiba loc cercetarea disciplinara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutt , utilizator 19:54, 11 Mai 2010
Puteti sa-i mai trimiteti inca o data convocarea , iar daca la data convocarii nu se prezinta ii desfaceti c.i.m. disciplinar.
Extrem de periculos
popescu marcela a scris:

Extrem de periculos

De ce e periculos si pentru cine (!?)

ionutt:
1. Colegul @freeelis v-a raspuns practic.
2. Daca nici a doua oara nu se prezinta il puteti concedia cu art.61, lit.a).
3. Atentie la doua aspecte:
- adresa destinatarului sa fie cea din CIM sau cea declarata ulterior la serviciul de resurse umane;
- sa pastrati plicurile returnate de posta.
4. Eu asa am procedat si angajatorii mei nu au pierdut nici un proces de acest gen.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1-Comunicati inca o data convocare cu mandat confirmare la adresa din CIM/ultima dresa comunicata, pentru a
preintampina eventuale discutii
2-Daca comunicarea revine cu precizarea lipsei destinatarului,emiteti decizie conf art 61 a Codul muncii
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Cu deosebit respect urmaresc raspunsurile dvs. si imi insusesc invataturile dvs.
Am avut un caz pe care il voi descrie intr-o mai mica masura:
-un salariat a fost concediat disciplinar, nu i s-a comunicat decizia de concediere;
-dupa trei luni de zile s-a prezentat la societate sa ceara decizia de concediere, asa
s-a hotarat dumnealui;
-in momentul in care a cerut decizia de concediere i-am recomandat sa semneze de primire la data respectiva;
-am observat ca in decizie nu s-a respectat procedura desfacerii CIM disciplinar, prin urmare am mai asteptat o luna termenul de contestare 30 de zile calendaristice si in ultima zi am depus contestatia;
-s-au facut in acel moment 4 luni;
-in urma intelegerii cu societatea acesta a primit o suma de bani si a renuntat la proces dupa 7 luni;
Este posibil si in cazul acesta ca fostul angajat sa se trezeasca si sa vad cum i s-a desfacut CIM iar daca are si pe cineva care mai stie ceva din legislatia muncii este suficient.
Am observat ca angajatul respectiv nu mai este la domiciliul declarat prin urmare poate sa sustina oricand ca nu a primit convocare, sau nu a avut cunostiinta de emiterea deciziei de desfacere CIM etc., mai mult termenul de contestare atat al decizie de sanctionare cat si de desfacere a CIm curge de la comunicare.
Astfel de cazuri descrise exista, acesta fiind un caz real, o problema as ridica si as fi foarte recunoscator cu privire la raspunsul-sfatul dvs.
In situatia de mai sus nu s-ar putea suspenda CIM pe motiv de absente nemotivate urmand ca in momentul in care ar putea s-a faca o comunicare clara angajatorul respectiv sa demareze procedura legala de desfacere a CIM disciplinar in baza art.61 lit.a?

Alte discuții în legătură

Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Cum fac cercetarea disciplinara in cazul nerespectarii preavizului? jujica jujica Buna ziua Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)