Am trimis unui angajat prin curier o notificare pentru cercetare disciplinara. Am solicitat confirmare de primire. Pe plic am mentionat ce contine respectiv "notificare cercetare disciplinara".
Problema este ca acum curierul nu reuseste sa livreze plicul. Si din ce imi dau seama angajatul este cel care refuza sa-l primeasca.
Cum putem proceda pentru ca angajatul sa primeasca plicul? Daca refuza sa-l primeasca prin ce alta modalitate poate fi chemat?
Buna ziua si multumesc mult pentru raspunsuri. Din pacate salariu se vireaza pe card, salariatul nu vine la sediu sa-l ridice.
Nu este presupunere faptul ca angajatul nu-si face treaba, se vede si din situatia vanzarilor/clientilor.
Tocmai pentru a evita orice urma de indoiala l-am chemat. Pana acum a mai fost atentionat de seful direct care a mai avut intalniri cu el, s-a indreptat situatia o perioada apoi a revenit.
Sa inteleg ca numai un executor judecatoresc il poate obliga sa vina la comisie?
Ati inteles gresit, singura autoritate in stat care poate obliga pe cineva este instanta de judecata. Executorul judecatoresc nu-l poate obliga pe salariat sa vina la cercetarea disciplinara.
Executorul judecatoresc poate incheia un proces-verbal in cazul in care salariatul refuza sa primeasca actul emis de angajator,proces-verbal care poate constitui dovada comunicarii convocarii la comisia de disciplina.
Neindeplinirea corespunzatoare a sarcinilor de serviciu poate constitui abatere disciplinara, iar salariatul poate fi cercetat disciplinar daca savarseste o astfel de fapta.