avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare sentinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare sentinta

buna seara
fosta nevasta nu respecta nimic din sentinta, precizes ca sunt divortat si am un copil. prin comun acord a ramas copilul la ea,in sentinta scrie cand sa fie copilu la mine dar ea nu mi l da, schimba mereu numarul de telefon, cand merg la domiciliul ei nu gasesc pe nimeni, dar eu sunt obligat sa platesc, totusi nu am nici o solutie?
eu trebuie sa platesc fara ssa vad copilul?
Dva platiti pt ca datorati intretinere copilului dvs cat e minor, pensia nu are legatura cu dreptul la vizita, pt acest drept va trebui sa va luptati, apelati la un executor judecatoresc, cereti ajutorul la DGASPC, exista cai legale.
Cati ani are copilul ?
Aceeasi problema o aveati si in 2012, ce ati facut de atunci pana acum ?
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
gi-jane2, moderator
Da, asa este trebuie sa platiti si sa nu vedeti copilul.Asa se cam intampla...si asa e legea...

Ca sa il vedeti trebuie sa faceti tot felul de demersuri.
Puneti in executare silita hotararea instantei.
Acesta ar fi inceputul si in functie de situatie si sfarsitul...

Nerespectarea masurilor privind incredintarea copilului minor, in sensul de a nu permite unuia dintre parinti de a-si exercita dreptul a fi alaturi de propriul copil , in mod constant, cu rea credinta , reprezinta elementul material al unei infractiunii de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor

Sanctiunea este prevazuta in mod alternativ , fiind inchisoarea sau amenda penala.

Actiunea penala este pusa in miscare la plangerea penala prealabila, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

În conformitate cu dispoziţiile art. 2 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 „prezenta lege, orice alte reglementări adoptate în domeniul respectării şi promovării drepturilor copilului, precum şi orice act juridic emis sau, după caz, încheiat în acest domeniu se subordonează cu prioritate principiului interesului superior al copilului”, iar alineatul al treilea al aceluiaşi articol prevede că „principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile şi deciziile care privesc copiii, întreprinse de autorităţile publice şi de organismele private autorizate, precum şi în cauzele soluţionate de instanţele judecătoreşti”.

De asemenea, potrivit art. 14 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, copilul are dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu părinţii, rudele, precum şi cu alte persoane faţă de care a dezvoltat legături de ataşament.

Modalităţile concrete de exercitare a acestui drept constau în vizitarea copilului la locuinţa părintelui căruia i-a fost încredinţat, lăsarea copilului în vizită la locuinţa părintelui căruia nu i-a fost încredinţat, vizitarea copilului la şcoală, petrecerea vacanţelor şcolare la ambii părinţi, etc.

Dreptul de a avea legături personale cu copilul trebuie realizat în aşa fel încât să nu aibă o influenţă negativă asupra creşterii copilului, iar exercitarea acestui drept nu trebuie stingherită, eventual, de prezenţa obligatorie a celuilalt părinte sau a altor persoane, comunicarea dintre părintele căruia nu i-a fost încredinţat copilul şi acel copil urmând să aibă loc în mod firesc, fără nicio restrângere.

Se poate proceda si la executare silita.

Succes.
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor- nerespectare program vizita tutu12 tutu12 ......in urma unui divort cu minori , mama copilului nu respecta programul de vizita stabilit si incearca prin toate mijloacele sa indepateze copilul ... (vezi toată discuția)
O nelamurire(va rog nu ocoliti!!!) maveryck maveryck urmeaza sa divortez ,sotia doreste custodia copilului,daca ii acord custodia totala ma tem sa nu paraseasca tara impreuna cu fetita (3ani).poate face acest ... (vezi toată discuția)
Rog asistenta ! incredintare vs autoritate parinteasca NeacsuConstantin NeacsuConstantin Am divortat in luna octombrie 2010, iar in urma casatoriei a rezultat un copil minor, actual in varsta de 9 ani. In urma divortului, s-a stabilit custodia ... (vezi toată discuția)