avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perchezitie la domiciliu ilegala ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perchezitie la domiciliu ilegala ?

Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul l-a suspectat de furt , ulterior dovedindu-se ca nu era adevarata afirmatia procurorului . In timp ce pe mine m-a dus la politie cu mandat de aducere ,pe post de martor , procuroarea mi-a perchezitionat casa si mi-a luat acte , calculator, etc , inclusiv actele masinii mele personale ,care era parcata in curte . Vreau sa stiu de ce nu am fost lasat sa asist la perchezitie , eu fiind in timpul acela la politie , si de ce nu mi s-a lasat un proces verbal cu lucrurile ridicate ? Este corect ? Daca nu , unde as putea sa depun plangere si impotriva cui , impotriva procurorului sau a politiei ?Mentionez ca procuroarea este din alt judet .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:16, 16 Mai 2009
1. Se mai efectueaza si ori de câte ori există indicii temeinice că efectuarea unei percheziţii este necesară pentru descoperirea şi strângerea probelor.
2. Daca urmarirea penala a început in rem sau in personam.
3. Incheierea prin care s-a dispus perchezitia poate fi atacata o data cu fondul cauzei.
Sesizarea/Plangerea se depune la Parchetul de pe linga Curtea de Apel pe raza careia s-a efectuat perchezitia.
Din continutul expuneri rezulta ca nu a fost respectata procedura.
Cred insa ca lipseste ceva esential din relatarea dvs. Este prea vadita gresala ...modul de perchezitionare si ridicarea documentelor...:)
Aveti posibilitatea sa reclamati acest lucru.Avocat Gabriela A. ,are dreptate...
Sa dispus cumva si retinerea cuiva in cauza...:)
Perchezitia,astfel cum relatati ca a fost efectuata,incalca in mod vadit normele procedurale(art.104/5 c.pr.pen).Aceasta situatie va indrituieste sa formulati plangere la procurorul ierarhic superior celui care a participat la perchezitie.In aceasta situatie procesul verbal alcatuit este nul de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)
Perchezitie de domiciliu gabi0708 gabi0708 Daca este prevazut in legile din Romania ca se poate face perchezitia domiciliara in lipsa proprietarilor, prin spargerea usii. (vezi toată discuția)
Perchezitie corporala Pilu Pilu Buna ziua. As avea rugamintea daca poata cineva sa-mi raspunda la o intrebare: Daca organele de politie poate sa controleze in geanta unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)