Buna ziua. As avea o nelamurire: in timpul primului concediu crestere copil l-am nascut pe cel de-al doilea si n-am stiut ca pot beneficia de concediul pre si postnatal. Intrebarea mea este: voi mai putea beneficia de acesta la sfarsitul celui de-al doilea concediu de crestere sau nu? si angajatorul este obligat sa-mi asigure acelasi loc de munca timp de 6 luni de zile sau nu?
1.- Daca in timp ce erati in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) ati nascut al doilea copil veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- In aceasta situatie nu veti mai putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal), deoarece nu puteti sa primiti, in acelasi timp, si indemnizatie pentru CCC1 si indemnizatie pentru concediu de maternitate.
2. - Pe perioada de cand s-a nascut al dpilea copil si pana se ternmina CCC1 veti mai primi in plus 600 lei lunar.
- Pentr acaesta mergeti la primarie cu o copie dupa certificatu de anstere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru cei 600 lei.
3. - Dupa ce se termina CCC2 si reluati activitatea angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni.
- Dar poate desfiinta locul de munca al dvs. si atunci trebuie sa va asigure un loc de munca in aceleasi conditii cu primul loc de munca.