avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

Buna ziua. As avea o nelamurire: in timpul primului concediu crestere copil l-am nascut pe cel de-al doilea si n-am stiut ca pot beneficia de concediul pre si postnatal. Intrebarea mea este: voi mai putea beneficia de acesta la sfarsitul celui de-al doilea concediu de crestere sau nu? si angajatorul este obligat sa-mi asigure acelasi loc de munca timp de 6 luni de zile sau nu?
Cel mai recent răspuns: vicand , utilizator 13:40, 5 August 2014
1.- Daca in timp ce erati in concediu crestere copil pentru primul copil (CCC1) ati nascut al doilea copil veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.
- In aceasta situatie nu veti mai putea beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal), deoarece nu puteti sa primiti, in acelasi timp, si indemnizatie pentru CCC1 si indemnizatie pentru concediu de maternitate.

2. - Pe perioada de cand s-a nascut al dpilea copil si pana se ternmina CCC1 veti mai primi in plus 600 lei lunar.
- Pentr acaesta mergeti la primarie cu o copie dupa certificatu de anstere a celui de al doilea copil si completati cererea pentru cei 600 lei.

3. - Dupa ce se termina CCC2 si reluati activitatea angajatorul nu va poate concedia timp de 6 luni.
- Dar poate desfiinta locul de munca al dvs. si atunci trebuie sa va asigure un loc de munca in aceleasi conditii cu primul loc de munca.
multumesc mult pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie al doilea copil Patience Patience Buna ziua, In momentul de fata sunt in CCC, care se va termina in 6 februarie 2015. Sunt insarcinata cu al dopilea copil si al vrea sa stiu cum se va ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
2 indemnizatii cresterea copilului pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am lucrat cu contract de mandat, am ramas insarcinata, am primat concediu medical de la casa de sanatate, in 12 sept 2014 am nascut si am ... (vezi toată discuția)