Buna ziua.
Am urmatoarea dilema: am vandut masina, am radiat-o de la primarie si am decis sa merg sa imi recuperez banii pe asigurare deoarece o facusem cu o luna inainte pe tot anul.
Asiguratorul mi-a spus ca e ok numai ca trebuie sa aduc si o copie dupa cartea masinii in care sa vada ei ca noul proprietar a inmatriculat-o pe numele lui.
Mi se pare foarte dubioasa situatia de vreme ce eu am radiat-o si nu mai am nicio treaba cu ea si vreau sa imi recuperez banii. Noul proprietar poate nici nu si-o mai inmatriculeaza.
Normele CSA spun ca am tot dreptul sa ii recuperez din moment ce nu o mai am in evidenta.
Ce parere aveti? Am interpretat eu ceva gresit?
Multumesc anticipat.
CAPITOLUL III
Perioada de valabilitate a asigurarii de raspundere civila a vehiculelor
Art. 29. —
...............
(2) In cazul instrainarii unui vehicul in baza unor acte civile sub semnatura privata, pentru care exista o asigurare obligatorie RCA valabila, aceasta asigurare ramane in vigoare pana la data dobandirii calitatii de titular al inmatricularii/inregistrarii vehiculului de catre noul proprietar. In cazul in care noul
proprietar detine o asigurare obligatorie RCA pe numele sau, aceasta va fi considerata valabila chiar daca nu s-a efectuat procedura de inmatriculare/inregistrare pe numele sau.
Deci chiar imi trebuie o copie dupa carte in care sa figureze el ca proprietar SAU o copie dupa asigurare in momentul in care si-o face.