avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa parinteasca. Sora mea vrea sa se mute cu forta!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa parinteasca. Sora mea vrea sa se mute cu forta!

Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie complicata. Avem impreuna cu sora mea casa parinteasca, care momentan este goala, ambele parinti sunt decedati. Nu am facut inca succesiunea, suntem mostenitori cu drepturi egale. Sora mea are casa ei, eu stau la chirie in alta localitate, dora domiciliul este trecut in CI adresa de la casa parintesca. Sora mea vrea sa se mute in casa parintesaca cu orice pret, fara voia mea, cu forta. Cum pot inpiedica aceasta mutare? In cazul in care se muta cu forta ce pot face?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 23:06, 10 August 2014
Până la partaj ambii frați au dreptul de a locui în casa moștenită.
Așa cum se mută sora, vă puteți muta și D-voastră.

Sora nu se mută cu „forța” ci se mută pentru a folosi un bun ce-i aparține la fel cum vă aparține și D-voastră.

Nu are nici o importanță faptul că D-voatră ați locuit acolo și ați investit, sau că sora mai are altă casă.
dezbateti succesiunea in instanta, indicati valoarea investitiilor realizate, solicitati sa vi se atribuie dvs si sa fiti obligati sa ii platiti surorii dvs contravaloarea cotei parti si incercati sa va mutati si dvs in casa si sa faceti naveta deoarece un alt criteriu la atribuirea unei locuinte este si acela in posesia cui se afla imobilul la momentul procesului. Mergeti la un avocat pentru ca este destul de complicata actiunea. mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ada4dey ada4dey Buna seara, Am si eu o nelamurire: Avem o mostenire la tara care consta in casa cu teren totalizand 2000 m si teren agricol 6000 m.Parintii au decedat.Am ... (vezi toată discuția)
Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)