avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote parte in caz de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote parte in caz de succesiune

O d-na cu 3 copii proveniti dintr-o casatorie anterioara se casatoreste cu un domn holtei, fara obligatii. Din casatoria celor doi nu au rezultat copii. Impreuna au cumparat un apartament. Mai intai decedeaza doamna. Nu se face deschiderea succesiunii din lipsa de bani. Apoi moare si domnul iar cei 3 copii doresc sa deschida succesiunea. Intrebare : care sunt cotele parte ale copiilor tinand cont de faptul ca acestia nu pot fii si nu sunt mostenitori ai sotului mamei lor precum si care sunt cotele parte ale fratilor si parintilor sotului mamei care intra si ei in concurs la mostenire din partea sotului? In cazul in care fratii si parintii defunctului renunta la partea lor de mostenire teoretic intra in stapanirea statului roman, copiilor defunctei nerevenindu-le cota parte. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:40, 16 August 2014
suntem in dezbatere de succesiuni succesive

cota mamai de 1/2 ( care-i prezumtiva dar poate fi rasturanata pana la 100% contributie la dobandirea imobilului) se imparte la sotul supravietuitor in cota legala de 1/4 din 1/2 sotia supravietuitoare si 1/4 fiecare din cei 3 copii
Deci sotului supravietuitor ii revine in prima faza dupa sotie ? iar copiilor?, dupa care in urma decesului barbatului, celor 3 copii cat le revine cota? Si cat le revine fratilorsi parintilor barbatului ca unici mostenitori?
e greu
mortu are 1/2 din imobil
1/2 = 16 parti

nevasta supravietuitoare are 4/16 iar cei 3 copilasi fiecare cate 4/16
E greu, deoarece d-na a murit prima. Sa o luam treptat va rog :hammer:La cei 1/2 parte ai d-nei au dreptul sotul si cei 3 copii.Inseamna ca sotul are in urma decesului sotiei 4/16 iar copii cate 4/16 fiecare?
nu am facut distinctia ca sotul o fi o ea sau el

scuze

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de mostenire baderca2 baderca2 V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 4 ani (nu am facut succesiunea), iar mama mea acum 4 luni si a ramas casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Bunä! am o intrebare legata de succesiune. tatal meu a murit ... Vidu Vidu Bunä! Am o intrebare legata de succesiune. Tatal meu a murit in 2001 si abia acum vrem sa facem succesiunea dupa el. Mentionez ca suntem 4 frati si mama. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Dum3 Dum3 Buna ziua! As dori sa stiu care este cota parte sotului suprevietuitor in urmatoarea situatie: - in urma decesuilui unuia dintre soti A si B, ramane un ap. pe ... (vezi toată discuția)