avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... incalcare drept la o ancheta penala corecta si o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

incalcare drept la o ancheta penala corecta si o judecata corecta

Buna ziua!

Vroiam sa va intreb daca am o hotarare definitiva eliberata de Parchetul de pe langa Judecatoria Braila intr-un dosar penal in care sunt parte vatamata mai am dreptul la apel sau recurs?
La CEDO am vazut pe art.6 Dreptul la o judecata corecta ca se refera strict la drepturile inculpatului si nu ale victimei. Ce alta institutie apara drepturile partii vatamate la o judecata corecta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mada85 , utilizator 21:49, 5 August 2014
Incercati sa explicati exact despre ce este vorba, procurorul poate soluţiona o cauza prin ordonanţă nu prin hotarare.
S-a dat ordoanta de NUP la Parchet si apoi hotarare definitiva la Judecatorie. Care e urmatoarea etapa?
Din pacate, nu mai exista o etapa urmatoare, hotararea este definitiva.
La CEDO am vazut pe art.6 Dreptul la o judecata corecta ca se refera strict la drepturile inculpatului si nu ale victimei. Ce alta institutie apara drepturile partii vatamate la o judecata corecta?
Ati facut plangere la procurorul ierarhic superior si apoi la instanta, acestea sunt singurele cai de atac posibile, in situatia prezentata de dvs.

Alte discuții în legătură

Pot da statul in judecata ? bureac62 bureac62 Am depus o plingere penala impotriva a doua persoane, la politie,aceasta a instrumentat-o,a trimis-o parchetului si s-a hotarit NUP.Am atacat la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Prezentarea materialului de urmarire penala - partii vatamate xuser xuser Avand in vedere ca invinuitul are urmatoarele drepturi [quot] Prezentarea materialului Art. 250. - Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au ... (vezi toată discuția)
Nup la omor calificat ana-bianca ana-bianca Buna Ziua! Sunt sotia tanarului din Braila impuscat in cap de catre cei din IGPR, dintr-o confuzie, poate stiti cazul. Dupa 1 an si 10 luni, de la o ... (vezi toată discuția)