Buna ziua.
Acum 7 ani am instrainat un autoturism Dacia, fara a intocmi contract de vanzare cumparare( lipsa timp...) iar certificatul si cartea de identitate a autovehicului in original le-am predat persoanei care a achizitionat bunul.Singurele documente pe care le am sunt o copie a cartii de inmatricurare a vehiculului si copia cartii de identiatte a noului "proprietar".
Aceasta s-a dovedit o persoana de rea credinta ; cu toate diligentele mele de a-l gasi si intocmi documente legale au esuat( l-am cautat la Politie, si-a schimbat domiciliul fara a se sti unde, ulterior am aflat de la vecini ca este plecat din tara).Tot de la vecini am aflat ca autovehiculul, care nu mai era in stare de functionare, a fost ridicat de persoane care colecteaza fier vechi.
La acest moment sunt in imposibilitatea de a da de urma bunului si a documentelor.
In conditiile descrise mai sus, ce pot face pentru a radia bunul de la taxe si impozite locale?
Multumesc
Daca aveti informatia ca bunul mobil a fost predat la unitatea colectare fier vechi,inseamna ca acesta este radiat din circulatie
Solicitati la SPR evidenta auto sa verifice in baza proprie de date statutul bunului mobil
Daca auto a fost radiat din circulatie,SPR va poate elibera dovada pe care sa o depuneti la autoritatea fiscala
Conditionat de achitarea obligatiilor fiscale in evidenta,autoritatea fiscala ,va dispune radierea auto de pe rolul dv fiscal