avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dividende si actiuni
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dividende si actiuni

Buna,
Va rog sa ma ajutati , am avut actiuni si le-am vindut, dividende nu au fost platite de 10 ani , mie mi se cuvine din acel profit nerepartizat de 10 ani adica pina cind mi-am vindut actiunile? Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 09:11, 16 Mai 2009
In mod normal trebuia sa le solicitati la timpul cuvenit, parerea mea este ca puteti cere doar acele dividende a caror solicitare nu depaseste termenul de prescriptie si ma refer aici la cele pe ultimii 3 ani. Depinde insa si cum ati redactat contractul de cesiune, adica sa nu fi inserat acolo ca nu mai aveti vreo pretentie la dividendele neincasate.

Teoretic da , va apartine un drept asupra profitului net . Dar conform art. 67 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicata, dreptul la actiune privind plata dividendelor se prescrie in termenul general de prescriptie de 3 ani , in consecinta mai aveti dreptul doar pentru dividendele ce s-au repartizat in ultimii 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende si cesiune parti sociale brendissima brendissima Speta: dividende constituite in per 2007-2010, dar neridicate. In iunie 2010, se face cesiune parti sociale. Cine ridica dividendele din trecut? Cedentul sau ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit dupa cooptarea unui nou asociat turcalexandra turcalexandra Am urmatoarea situatie : 2010 profit nerepartizat semestru 1 2011 -profit In iulie 2011 cooptez un nou asociat prin majorare capital social, urmand ca firma ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare dividende neincasate daa daa buna seara, as aprecia primirea unor sfaturi privind procedura de recuperare a unor dividende neincasate. la data de 1 ianuarie 2001 mi-a fost cesionat un ... (vezi toată discuția)