avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare suprafata locativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare suprafata locativa

In urma decesului uneia dintre fice mama care a locuit cu cea decedata si sotul acesteia a facut un contract de intretinere cu fica mai mare .Este deja cunoscut faptul ca partile ficei decedate 3/16 din proprietate (dupa tatal decedatei )revin ficei acesteia (minora) respectiv in cota aferenta tatalui supravietuitor (acesta reprezentand si minora ca tutore).
Pana aici totul este clar complicatiile apar in momentul in care tatal supravietuitor doreste sa ramana in imobil si declansaza razboiul nervilor impotriva soacrei cu care a trait in aceas casa timp de 12 ani , pe care o santajeaza permanent folosindse de restrictionarea accesului in diferite camere (atunci cand nu este el acasa) si i-i limiteaza contactul cu nepoata minora.
Am incercat pe toate fetele sa gasesc metode legale sa-l constrang sa-si modifice atitudinea fara nici un rezultat .
Exsista cai legale prin care un locatar (nu cred ca a facut succesiunea ) sau un proprietar cu parti putine (in care a facut succesiunea ) sa fie constrans sa -si restranga suprafata folosita si sa plateasca intretinerea (curent,apa,etc).

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Acte casa stefanescu alina stefanescu alina buna ziua mama soacrei mele detine o casa la tara, care a apartinut ei si sotului . au avut doi copii, un baiat si pe soacra mea. tatal soacrei si fratele au ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor - procent polita de viata - rezerva succesorala mariaevelina mariaevelina In urma decesului tatalui fetita lui in varsta de 4 ani beneficiaza din asigurare de viata a tatalui ei de un procent de 34% alaturi de 2 frati ai tatalui ... (vezi toată discuția)