avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte casa

buna ziua
mama soacrei mele detine o casa la tara, care a apartinut ei si sotului . au avut doi copii, un baiat si pe soacra mea. tatal soacrei si fratele au decedat, iar batrana inca traieste.acum soacra si mama ei au hotarat sa faca actele casei pe numele soacrei mele, insa nu stiu cum , deoarece cred ca si copiii fratelui soacrei au ceva drepturi acolo. ideea e ca noi vrem sa renovam casa, chiar sa mai facem adaugari la ea si ne gandim ca vom investi si dupa un timp, copii decedatului vor veni sa isi ceara partea, iar noi vom pierde ceea ce am investit. mentionez ca acestia sunt plecati din tara .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:29, 23 Iulie 2010
sa faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere la un birou notarial .apoi sa va apucati de treaba.altfel nu investiti.oricum pastrati toate facturile la tot ce folositi
va multumesc . cam la asa ceva ne gandeam si noi,
Problema nu este chiar asa de simpla.
Probabil ca a decedat mai intai tatal soacrei.Au ramas mostenitori sotia supravietuitoare, adica mama soacrei, si cei doi copii, soacra si fratele (care probabil ca traia la acea vreme).
S-a facut succesiune in urma decesului tatalui soacrei?
Daca nu, de acolo trebuie inceput, pentru a se vedea care este partea soacrei si mamei acesteia.
Despre partea fratelui soacrei nu vorbim, deoarece am inteles ca are mostenitori, care vin prin reprezentare.
Abia dupa toate acestea se pot perfecta acte de instrainare, fiecare pe ce detine in urma succesiunilor.
da, mai intai a decedat tatal soacrei si nu s-a facut succesiune. apoi a decedat fratele soacrei.
Mergeti mai intai la un notar din zona pentru a deschide succesiune in urma decesului tatalui soacrei, apoi faceti ce vreti fiecare cu partea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate stefaniaalina75 stefaniaalina75 Tatal soacrei mele a decedat in 1980, mostenitori ramanand mama si cei doi copii (soacra mea si fratele dansei). La taxa de succesiune soacra mea nu a renuntat ... (vezi toată discuția)