avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua! Am facut o cerere de eliberare a unei copii dupa decizia de sanctionare si angajatorul nu a vrut sa o elibereze. A avut loc o comisie de disciplina, sunt sanctionata incepand cu data de 01.08. dar decizia de sanctionare in forma scirsa inca nu o am. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: magic_glassbest , utilizator 15:49, 7 August 2014
In acest caz, sesizati ITM-ul.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Angajatorul sustine ca ceea ce a intreprins impotriva mea nu este o sanctiune, ci doar pentru ca asa a vrut, asa mi-a transmis telefonic asistenta sefa.
Poate sa va transmita orice mesaj doreste el, refuzul acestuia de a va elibera acea decizie constituie contraventie sanctionata de catre ITM/Inpsectia Muncii.
angajatorul a mai sustinut ca m-a sanctionat si ptr. faptul ca "am sfidat-o (pe managera)prin neprezentarea la comisia de disciplina". Stiu ca neprezentarea la comisie nu atrage sanctiune disciplinara ci indisciplina se cerceteaza in lipsa.
Asa cum am spus anterior, nu au nicio relevanta in fata inspectorilor ITM aceste motivatii ale angajatorului.

Alte discuții în legătură

Ce pot face in cazul in care nu primesc raspuns de la comisia de disciplina a angajatorului? adriandumitru adriandumitru In data de 6 august mi am dat demisia, si nu am vrut sa stau in preaviz. In 1 septembrie primesc somatie sa ma prezint la comisia de disciplina a ... (vezi toată discuția)
Lipsa decizie de concediere dupa cm - posibila boala profesionala Didi-30 Didi-30 Am clacat la locul de munca din cauza stresului la care am fost supusa si am intrat in CM.Dupa 2,5 luni de CM nu am mai putut sa ma prezint la job, intrucat ... (vezi toată discuția)
Inchidere cim marianapirvu marianapirvu poate o societate sa-mi inchida contractul de munca cu art 61 a? trebuie sa intocmeasca un raport? sau trebuia sa-mi inmaneze instiintari cu privire la acest ... (vezi toată discuția)