avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face in cazul in care nu primesc raspuns de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face in cazul in care nu primesc raspuns de la comisia de disciplina a angajatorului?

In data de 6 august mi am dat demisia, si nu am vrut sa stau in preaviz. In 1 septembrie primesc somatie sa ma prezint la comisia de disciplina a angajatorului, pentru data de 4 septembrie. Am fost prezent la comisie, si la final, mi s a transmis ca in decurs de 5 zile lucratoare o sa primesc prin posta raspunsul aferent comisiei(cum urmeaza sa mi se inchida contractul). Astazi este a 8-a zi, de cand am fost la comisie, si nu am primit nici un raspuns. Am sunat la angajator, iar jurista societatii m a informat ca nici macar nu au inceput indocmirea actelor pentru inchiderea contractului individual de munca. Pot face o plangere la ITM, sau cum pot proceda in continuare?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, deoarece trebuie sa trimit actualului angajator, decizia de la comisia de disciplina,de inchidere a contractului, altfel pierd postul actual.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 16 Septembrie 2013
Nu aveti de ce sa faceti plangere la ITM.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;

b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest caz, depuneti o solicitate in scris la angajator pentru a va elibera un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.
s-ar putea sa va tot sicaneze asa ca nu ati venit in previz. oricum veti avea inchis disciplinar contractul de munca. eu spun sa faceti cerere si apoi plangere la ITM pe temeiul pe care vi l-a indicat colegul.
@ adriandumitru

INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
In numele legii

D E C I D E
Admite recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:
In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.
Obligatorie, potrivit art. 3307 alin. (4) din Codul de procedura civila.
Pronuntata in sedinta publica astazi, 12 noiembrie 2012.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Astfel , de la data inregistrarii raportului final al comisiei de disciplina, angajatorul are la dispozitie un termen de 30 de zile pentru aplicarea sanctiunii.

precizez ca mi am dat demisia conform articolului 81, alin 8,deoarece nu si au indeplinit termenii contractuali.
Daca este vorba despre demisie fara preaviz - art.81 alin.8 C.mun., atunci ce mai cauta preavizul in discutie?

Alte discuții în legătură

Suspendare contract munca pe durata cercetarii disciplinare ionbar ionbar Buna ziua, Avem un caz mai deosebit si am nevoie de ajutorul dvs pentru a-l gestiona corect. Doi salariati s-au batut in timpul programului de munca in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz UnDac UnDac Buna, M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)
Ref demisie fara preaviz BarbuViorica BarbuViorica Pe data de 2 dec 2015 am fost angajata cu cm pe perioada nedeterminata,in care este mentionata perioada de proba de 3 luni.La incheierea contractului am fost ... (vezi toată discuția)