avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite

Buna seara,
As dori sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema si anume: tatal meu nu si a mai luat salariul din luna septembrie 2008, si in decembrie 2008 este dat in somaj, nici pana astazi nu i s-au acordat banii, ba mai mult este mintit pe fata.A facut sesizare la ITM si a primit raspuns ca se prezinte pe 28.05.09 pt achitarea banilor privind concediul, iar pentru restul de bani privind salariile neachitate firma nu le mai achita fiindca nu mai plateste salariile in acord.
Intrebarea mea este daca acesta a fost raspunsul mai are rost sa-i actioneze in judecata. Va multumesc si astept un raspuns urgent.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
liliana alba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 17 Mai 2009
indiferent ce a decis firma, salariile trebuie platite la zi si retroactiv.Consider ca nu ar fi lipsit de interes sa lupte chiar si in instanta pentru salariile neplatite.Conflictele de munca se solutioneaza cu celeritate, termen de 30 de zile si sunt scutite de taxa de timbru.
va multumesc pentru raspuns, dar acei bani care spun ca nu se mai acorda de societate sunt de fapt bani care nu sunt cuprinsi in statul de plata,pe stat este salarul minim, iar diferentele le dau pe dispozitii, nu stiu cum deconteaza ei bani dar acum spun in urma controlului ca este munca in acord.Cum se poate clarifica acesta situatie.
Indiferent de ce spun cei de la firma....actionati in judecata. este dreptul tatalui dumneavoastra. Adresati-va tribunalului, acset litigiu fiind scutit de taxa de timbru si de timbru judiciar.
Nu aveti nici un fluturas de salariu sa demonstrati cat bani primea lunar?
Nu a primit salariul negogiat in contractul de munca sau diferenta 'neoficiala ". Este prevazuta in contractul de munca plata in acord ? Daca nu , diferenta pe care o lua la negru , la mica intelegere cu angajatorul , nu e usor de dovedit in instantasi cu atat mai greu de recuperat .
Exact!...Daca aveti dovezi cu privire la suma incasata de tatal dmv actionati in instanta...este un drept si ii apartine.

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a dat salariul de 4luni andreia10 andreia10 lucrez la un srl de 2 ani. De la 1.01.09 ne-au micsorat salariile in cartea de munca , intelegerea fiind sa ne dea banii intregi in mana si pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Doresc a da un judecata pe fostul meu patron.ce trebiue sa fac? anamariarezmives anamariarezmives buna ziua,sotul meu este sofer de tir , lucrat pe comunitate in jur de un an,din cauza unor discutii cu patronul lui acesta la dat afara, dar sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere stipulata in contractul colectiv de munca la nivel national fonghesy fonghesy buna ziua, Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. este valabila si pentru ... (vezi toată discuția)