buna ziua,sotul meu este sofer de tir , lucrat pe comunitate in jur de un an,din cauza unor discutii cu patronul lui acesta la dat afara, dar sotul meu a depus cererea de preaviz de 15 zile dar angajatorul nu a tinut cont de crererea lui de preaviz dupa 2 zile i-a desfintat si contractul de munca si ia inmanat si decizia de incetare ac cartii de munca,dar problema este ca patronul mai are sa ii plateasca sotului meu aproare 2.000 de euor .cum putem recupera banii acsetia?exista vre-o lege cum eu il pot sa in judecata ca sotul meu sa isi poata recupera banii?
va rog ajutati-ma astept raspuns:((:((
1. Cu ce articol din Codul muncii i-a incetat contractul de munca (v. in decizia inmanata)? Intreb asta pentru a sti ce sa va spun in legatura cu drepturile pe care le are.
2. Dvs. nu puteti sa-l dati in judecata pe angajator. Il da sotul care a fost salariat acolo.
3. Fiind vorba de bani cuveniti si neprimiti are la dispozitie 3 ani sa-l dea in judecata, la Tribunalul din judetul unde are domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca este scutit de taxe.
E bine sa angajeze un avocat pe dreptul muncii iar onorariul acestuia il va recupera de la angajator sub forma cheltuielilor de judecata.
Drepturile salariale trebuie sa fie achitate de angajator, indiferent de forma de incetare a CIM. Daca nu se achita aceste drepturi, fostul salariat se va adresa instantei de judecata - Tribunalul de la domiciliul sau,
Plata preaviz
valyadrian
Am primit instintarea de preaviz pentru 15 zile si mi s-a spus sa nu vin la munca in acest timp pentru ca nu mai este nevoie de mine, dar nici banii sa nu-i ... (vezi toată discuția)