avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata preaviz

Am primit instintarea de preaviz pentru 15 zile si mi s-a spus sa nu vin la munca in acest timp pentru ca nu mai este nevoie de mine, dar nici banii sa nu-i cer . Eu am facut plangere la ITM si dupa 30 de zile ancheta este inca in desfasurare...... Pot sa-i dau in udecata si in cat timp ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:14, 30 Aprilie 2010
termenul de preaviz este in favoarea angajatorului ,pentru ca acesta sa-si gaseasca alt lucrator pt postul respectiv.angajatorul poate renunta la perioada de preaviz sau o poate scurta in functie de necesitate.
depinde cum a incetat ctr. de munca
Sa clarificam un pic un aspect, dv. in post indicati faptul ca ati primit un preaviz de 15 zile, eu de aici inteleg ca nu dv. doriti incetarea raporturilor de munca, ci angajatorul dv. doreste incetarea contractului de munca, daca este asa angajatorul dv. daca doreste sa va desfinteze postul trebuia sa va acorde un preaviz de 20 de zile nu de 15 zile,
Decizia sau instintarea pe care ati primit-o ce spune mai exact ?? Inceteaza raporturile de munca in ce fel ? Acordul partilor sau Desfintare post ? Aceea decizie in mod normal trebuie sa contina si un paragraf in ceea ce priveste modul in care trebuie contestata
Eu am fost in concediu de crestere copil si cand a trebuit sa-mi reiau activitatea am primit preavizul pentru ca mi-au desfintat postul.
1. Daca sunteti concediata prin desfiintarea postului preavizul dat de angajator este de 20 de zile lucratoare si se plateste integral aceasta perioada chiar daca angajatorul a spus sa nu veniti la serviciu.
2. Dupa ce primiti decizia de concediere puteti sa-l actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)
Somaj stelamudura stelamudura Buna ziua, va scriu in numele unei cunostinte care este angajata la un ABC, la o patroana, care urmeaza sa se mute din acel spatiu care este cu chirie, in ... (vezi toată discuția)