avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de nastere stipulata in Contractul colectiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de nastere stipulata in Contractul colectiv de munca la nivel national

buna ziua,
Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. este valabila si pentru angajatorii privati?cei de la firma unde lucrez mi-au zis ca au vorbit cu inspectorul care se ocupa de cartile de munca de la firma ca nu se aplica ctr de munca la nivel national pt noi..ca noi nu avem ctr din ala..la noi e individual..si nu exista in codul muncii..prevederea asta
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:05, 18 Mai 2010
Contractul colectiv de munca la nivel national se aplica TUTUROR angajatorilor din Romania, indiferent de forma de proprietate (de stat sau privata).

raspunsul celui de la ITM nu ma mira ptr ca, in general, cei de la ITM au o problema cu upgradea informatiilor referitoare la raporturile de munca, in special cele stipulate in CCMUN.
Multumesc pentru raspuns , deci pot sa-i fac angajatoru-lui reclamatie la ITM deoarece refuza sa-mi dea acesti bani.
Pentru inceput ai putea formula o cerere catre angajator (cu nr de inregistrare si copie ), cu articolele clar stipulate, prin care sa soliciti aceasta prima de nastere. In caz de refuz, poti apela la ITM
Da. cererea am facut-o de anul trecut, plus email-uri trimise pentru a le reaminti de cerere ,iar raspunsul lor ..tacere, eschivare, nu avem bani ,
Pai atunci reclamatie la ITM..

Alte discuții în legătură

6 saptamani din concediul pentru sarcina, platit 100% miruna82 miruna82 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: In data de 23.08.2010 am intrat in concediu de maternitate, iar pe 21.09.2010 mi-a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national sau contract colectiv de munca la nivel de unitate? jflorina jflorina Buna ziua! Am o nelamurire daca ma poate cineva ajuta. Conform Contractului Colctiv de munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, Art. 66: (1) In ... (vezi toată discuția)
Nelamurire!!!! anamariaholban anamariaholban tot cautand pe net dspre Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National am dat peste urmatorul paragraf din care nu inteleg mare lucru, daca e cineva care ... (vezi toată discuția)