avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NELAMURIRE!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NELAMURIRE!!!!

tot cautand pe net dspre Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National am dat peste urmatorul paragraf din care nu inteleg mare lucru, daca e cineva care stie despre ce este vorba astept cu nerabdare un raspuns.

Va multumesc!

"conform aceluiasi CCM la nivel national, pe o perioada de 6 sap din concediul pentru sarcina si lauzie angajatorul trebuie sa ne plateasca diferenta intre 85% si 100% din salariu."

Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 10:48, 12 Noiembrie 2010
Angajatorul va compensa diferenta, pe o perioada de minimum 6 saptamani, dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia de maternitate a salariatei in cauza. Diferenta va fi acordada din fondul de salarii.

iti multumesc pentru raspuns...fii amabila, ma poti ajuta cu legea in care e stipulat acest aspect? mi-ar fi de mare ajutor in momentul in care voi solicita indemnizatia 100% pt cele 6 saptamani in cauza.
Contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010

Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

6 saptamani din concediul pentru sarcina, platit 100% miruna82 miruna82 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: In data de 23.08.2010 am intrat in concediu de maternitate, iar pe 21.09.2010 mi-a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
15% platit de angajator pentru mamicile aflate in cocnediu pentru sarcina si lauzie Rodica2011 Rodica2011 Buna, Potrivit art.66 din CCM la nivel national 2007-2010: Art. 66. - (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va ... (vezi toată discuția)
Cum se pot inregistra in contabilitate cele 6 saptamani latite 100% din concediul de sarcina? cris2279 cris2279 Buna ziua, Intampin o problema pentru care va cer ajutorul: conform Contractului Colectiv de Munca la nivel National pe 2007-2010,art 66, salariata aflata in ... (vezi toată discuția)