Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. Am un prieten care este cetatean marocan si studiaza in Romania. Dorinta lui este sa se casatoreasca cu iubita lui in Romania si s-a interesat de actele necesare pentru a putea merge mai departe cu pregatirile. Am inteles ca are nevoie de un certificat de celibat si un certificat de cutuma din Maroc. Am sunat la ambasada si ne-au spus ca nu il pot ajuta ei cu obtinerea acestor certificate ci trebuie sa mearga el personal in Maroc pentru ca trebuie supralegalizate acele acte inclusiv la Ministerul de Externe din Maroc. Eu stiam ca printre atributiile consulilor se afla si obtinerea de acte necesare casatoriei pentru cetatenii tarii lor. Cum trebuie procedat in situatia asta? Un avocat ar ajuta? Un notar? Va multumesc
Nu va pot ajuta un avocat sau notar roman. Mai bine interesati-va daca nu exista posibilitatea sa imputerniceasca pe cineva din Maroc sa ii obtina documentele si sa umble pentru supralegalizare acolo.
N-ar fi rau sa scrieti un e-mail sau sa mergeti in audienta la consul sau la ambasador, poate la telefon a raspuns cineva neinformat.
Da, asta o sa il sfatuiesc sa faca. Stiu ca e posibil sa imputerniceasca pe cineva dar cred ca ii trebuie un document de imputernicire de la ambasada. Va multumesc pentru raspuns :)