avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere acte cetatean marocan de la ambasada sau ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere acte cetatean marocan de la ambasada sau consulatul Marocului in Romania

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. Am un prieten care este cetatean marocan si studiaza in Romania. Dorinta lui este sa se casatoreasca cu iubita lui in Romania si s-a interesat de actele necesare pentru a putea merge mai departe cu pregatirile. Am inteles ca are nevoie de un certificat de celibat si un certificat de cutuma din Maroc. Am sunat la ambasada si ne-au spus ca nu il pot ajuta ei cu obtinerea acestor certificate ci trebuie sa mearga el personal in Maroc pentru ca trebuie supralegalizate acele acte inclusiv la Ministerul de Externe din Maroc. Eu stiam ca printre atributiile consulilor se afla si obtinerea de acte necesare casatoriei pentru cetatenii tarii lor. Cum trebuie procedat in situatia asta? Un avocat ar ajuta? Un notar? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mony_otv2002 , utilizator 15:00, 8 August 2014
Nu va pot ajuta un avocat sau notar roman. Mai bine interesati-va daca nu exista posibilitatea sa imputerniceasca pe cineva din Maroc sa ii obtina documentele si sa umble pentru supralegalizare acolo.
N-ar fi rau sa scrieti un e-mail sau sa mergeti in audienta la consul sau la ambasador, poate la telefon a raspuns cineva neinformat.
Da, asta o sa il sfatuiesc sa faca. Stiu ca e posibil sa imputerniceasca pe cineva dar cred ca ii trebuie un document de imputernicire de la ambasada. Va multumesc pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean marocan andi13 andi13 buna ziua as dori sa stiu daca ma pot casatori in romania cu un cetatean marocan venit in vizita,cu viza de turism ,sau ce acte sunt necesare pentru a ne ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean marocan Laura1182 Laura1182 Buna ziua, Sunt romanca,locuiesc in spania si doresc sa ma casatoresc cu un ceatean marocan care si dansul are permis de rezidenta permanent CE,pe teritoriul ... (vezi toată discuția)