avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune si testament !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune si testament !

Buna seara , INTREBAREA MEA ESTE URMATOARE! Bunica mea in varsta de 80 ani , a mostenit de mama ei un testament in care scrie citez: las toate bunurile mobile si imobile fiiceai mele .... Dupa moartea mea... Mama ei a murit in urma cu 26 ani , iar un frate care are casa in spatele casei parintesti a dat o afara pe bunica si nu a mai primit o in ograda parinteasca, de 26 ani ei tin totul si bunica sta cu testamentul ij buzunar, fratele ulterior a murit acum e sotia si copii lui, dupa multe cereri toti spuneai ca nu are dreptul insa acum dup ao cerere adresata primariei localitstii i a venit raspuns, ca pe titlul de proprietate unde e trecut terenul si tenrenurile care ar trebuie sa vina bunicii mele dupa testamentul facut la notar, in 1986 , sunt trecuti toti fratii ei si ar trebui sa fc iesirea din indiviziunea pt a intra in posesia terenului conform testamentului, ? Intrebare mea este cat costa iesirea din indiviziunea vanda in vedere ca pe titlu se afla toti cei 7 frati cu bunica 8 , sintre care numai 2 sunt in viata ea si o sora,! Eaa r vrea ulterior sa le ceara despagubiri cumnatei si fiilor ei pentru faotul ca au tinut abuziv timp de 26 ani tot ce si apartine ei, merue o ameninta si o batea iar la politie si tribunal aveau pile,! Ce cai trebuie urmate pt a intra in posesia a tot conform testamentului! Multumesc

Cel mai recent răspuns: Crina2525 , utilizator 23:25, 6 August 2014
La notar a facut dezbaterea succesiunii, bunica?
Nu
Primul drum il faceti la notar pentru dezbaterea succesiunii.

Apoi urmeaza alti pasi.

Dar, ma tem ca degeaba avea bunica testamentul daca nu a facut si dezbaterea succesiunii... dar, mergeti totusi la un notar.
Pai si cum asa, a putut face cineva indiviziunea fara ea????? Daca testamentul e facut prin notariat si testamentarul e mort??? Se poate anula acest act???? E greu de crezut ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune assarom assarom Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)