Buna seara!...Sau dimineata..Am atatea probleme,incat nu stiu cu ce sa incep.Sunt Emilia..21 de ani..First..Apoi..Am o problema si nu stiu..Unde si cum sa o rezolv..In urma cu aproape 3 ani..Sa "intamplat" o relatie..In urma care`ia am ramas singura cu o fetita..Deci la 18 ani..El a disparut(era normal)In timpul acela eram eleva la liceeu.Am oprit studiile..Si normal ca stau cu parintii..Apartament cu 2 camere..Dar pe parcus au aparut problemele banilor..Am muncit "la negru",fara carte de munca de cand avea fetita 2 luni..Nu imi este frica de munca nu asta este problema..Dar tot sunt discuti..Si am vazut mai multe articole precum ca primaria ajuta..Mamele singure..in legatura cu o casa..As vrea sa stiu cat mai multe despre aceast subiect..Este adevarat?Se plateste in rate..Dar la sfarsit ramane a ta?Cum se procedeaza?As vrea cat mai curand sa rezolv problema aceasta..Pentru ca Denisa din septembrie va merge la gradinita..Eu voi incepe clasa a 11a din nou..Si vreau sa`mi fac un viitor..Dar in aceasta casa..Nu voi realiza niciodata nimic..Daca imi poate oferi cineva mai multe informatii despre acest subiect,as ramane total indatorata..Multumesc frumos.Am obosit doar sa ma"chinui"fara nici o multumire,in afara de fetita mea.Sper ca se intelege din tot ce am scris ca..inafara de pensia de 4 sute de mii..Nu am nici un venit de la primarie..pentru fetita.Va multumesc again:sorry:
In primul rand: de ce nu cereti pensie de intretinere pt copil? Nu l-ati conceput singura, chiar daca l-ati crescut singura... In fine, probabil ca stiti dv de ce... Dar il puteti gasi pe tip, daca vreti...
Ar trebui sa mergeti la Agentia pt ocuparea fortei de munca – sa va inscrieti... ca somer fara plata. Poate se gaseste si pt dv un loc de munca – sa nu mai lucrati ”la negru”.
Puteti obtine locuinta de la primarie dar... mai greu. In primul rand trebuie sa va inscrieti pe o ”lista de asteptare” si la dosar trebuie sa prezentati o adeverinta de salariu...
Ar trebui sa faceti o cerere la primarie pt a primi ajutor social... in conditiile legii.
Ajutorul social se acorda pe baza de cerere si acte doveditoare privind veniturile membrilor de familie.
Cererea de acordare a ajutorului social, declaratia privind veniturile realizate de membrii familiei, precum si celelalte acte doveditoare se depun si se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala locuieste titularul.
Cererea de acordare a ajutorului social se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii.
Incepand cu luna ianuarie 2009, nivelul venitului minim garantat pentru o singura persoana este de 108 lei.
O familie formata din doua persoane va primi 196 de lei (unde v-ati incadra dv), una alcatuita din trei persoane - 272 de lei, una de patru membri - 339 de lei, iar pentru familiile de cinci persoane - 402 lei. Pentru fiecare membru al unei familii care depaseste cinci persoane se adauga cate 27 de lei.
Imi pare rau ca nu va pot scrie, cu certitudine, daca puteti primi acest ajutor in cazul in care locuiti cu parintii.
Daca nu primiti pe forum un raspuns care sa va lamureasca ar trebui sa mergeti la primarie si sa intrebati...
Propunerile nu costa, e adevarat, dar poate ca ar fi bine sa va inscrieti la liceu... sa obtineti o diploma de bacalaureat...
Pentru inceput, puteti solicita de la Primaria din raza teritoriala unde aveti domiciliul alocatia monoparentala potrivit H.G. nr.8/2008, formuland o cerere si anexand acte doveditoare, in acest sens, astfel cum v-a sfatuit si d-na trope_doi.
Pentru obtinerea unei locuinte ANL, trebuie sa formulati tot la Primarie o cerere .Se va face si un gen de ancheta sociala, vi se vor solicita mai multe acte/informatii si va trebui sa asteptati raspunsul lor.
Mai puteti obtine o subventie de la stat (potrivit OUG nr.51/2006) de 20% din valoarea locuintei, subventie care nu poate depasi suma de 10000 euro, insa tot la Primarie puteti afla toate conditiile necesare pentru acordarea acestei subventii.
Am inteles cat de cat..Dar monoparentala nu imi este oferita..pentru ca ai mei parinti unde am adresa din buletin..Nu este la zi cu impozitul casei..Si mi sa spus ca nu mi se poate oferi..Pentru ajutor social..Am depus actele in urma cu 10-11 luni..Doar ajutor banii de la stat..Si inca astept..Iar doamna trope_doi..El nu plateste nimic pentru fetita pentru ca nu a vrut sa o recunoasca..Si din cate m`am interesat se ajute la 40 de milioane..Un test de paternitate+judecata..Daca as avea de unde sa`i iau ar fi ok..Pentru ca i`as restituii dupa ce analizele vor iesi..ok..fiind el tatal..Scoala poate am uitat sa va spun..Am reluat`o la Liceeul "Dumitru Motoc",doar ca nu sunt la zi..Pentru ca nu`mi permite programul..Dar sper si`mi doresc..Sa termin..Pentru ca in aceasta tara faci ceva in viata foarte greu si cu scoala,dar fara.Am inteles..Tot ce trebuie sa fac este sa ma duc la primarie..Va multumesc frumos si daca..Cineva cunoaste mai multe "ajutoare"ii multumesc daca imi va lasa un mesaj..Si dvs va multumesc mult!