avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu de cotizare

Am un cotract de mandat fara reprezentare , in care Mandantul se obliga (a si facut-o pana acum ) sa retina , sa declare (D112 ) si sa vireze contributia de asigurari sociale de 10,5 %. In acesti 2 ani nu am avut alte raporturi de munca, se considera stagiu de cotizare perioada respectiva ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 8 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Cum se poate dovedi stagiul de cotizare in cazul contractului de mandat fara reprezentare ?
Mergeti la Casa de Pensii si solicitati o adeverinta su stagiul de cotizare si veti vedea in ea daca s-a platit contributia sau nu.
Pentru dosarul de pensionare , nu trebuie adeverinta din partea Mandantului , cu stagiul de cotizare, sau ceva asemanator ca in cazul unui CIM ?
Incepand cu data de 01.04.2001 toti angajatorii depun Declaratia nominala lunara (D112) in care sunt trecute contributiile datorate de fiecare cotizant la pensie (adica nu mai este nevoie de adeveinta de vechime sau de carnetul de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)
Dovada stagiu cotizare assbell99 assbell99 imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala + aflarea stagiului de cotizare şi a punctajului de până acum EmilSavu2 EmilSavu2 Bună ziua, Vă rog mult să mă ajutaţi cu răspunsul la două întrebări: [b]1)[/b] Cum pot afla ce stagiu de cotizare am şi ce punctaj am acumulat ... (vezi toată discuția)