Buna ziua,am si eu o intrebare.
Sunt angajata la o firma de constructii,din data de 17.03.2014,in calitate de contabil.In aceasta perioada nu am primit nici un leu salar .Stiu ca pare ciudat,dar asta e .Nu sunt singura in aceasta situatie,toti angajati au patit la fel. Cei care si-au dat demisia,au actionat firma in instanta,au castigat,unii au si hotarare de executare silita ,dar bani ....nu sunt. Firma are grave probleme financiare,datorii foarte mari la ANAF si furnizori de materiale de constructii,etc.Din martie pana la inceputul lunii august (01.08.a.c.),nu a avut nici un contract. Intradevar are cateva sume destul de mari de incasat,dar dupa cate am inteles sunt probleme la fel de mari ,in ceea ce priveste veridicitatea si calitatea lucrarilor executate,pentru sumele ramase neincasate. Am scris acest lucru pentru a avea o idee,dar problema mea este urmatoarea: In luna iulie mi-am luat concediu fara plata (oricum nimeni nu ma plateste),si in urma discutiei avuta cu patronul firmei l-am rugat sa ma cheme doar cand are banii pentru salariile cuvenite.In luna iulie am fost totusi la birou,fara sa ma cheme nimeni,pentru a scoate declaratiile lunii iunie si a le depune la ANAF. Mie mi s-a parut corect sa fac acest lucru,dar patronului nu i se pare deloc, nici corect ,nici moral si mai mult legal sa plateasca salariile.
Sincer nici nu stiu ce pot sa fac in continuare,deoarece nu-mi permit un avocat pentru a initia actiunea in instanta. Mai mult am aflat ca respectivul "personaj",pentru ca nu mai are credibilitate in jumatate de tara,pentru a putea sa se aprovizioneze cu materiale de constructii, s-a asociat cu o alta firma care are acesta posibilitate si lucreaza in contul acelei firme. Cred ca firma la care sunt eu angajata va fi lasat in voia sortii,deci cei care nu si-au primit salariile .... Pa si pusi.
Momentan am o oferta pentru un contract pe 4 ore,tot contabilitate,cum trebuie sa procedez pentru ca totul sa fie legal si corect ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
11:42, 7 August 2014