avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune loc de veci

Buna ziua>Am urmatoarea situatie:
Am dobandit de la parintii mei prin mostenire o cota de 3/8 dintr-un loc de veci(DOBANDIT DE LA MAMA MEA CARE L-A DOBANDIT PRIN SUCCESIUNE DE LA MAMA EI).Restul de 5/8 apartine sotului bunicii mele deci tatal vitreg al mamei mele,care este si el decedat neavand mostenitori in viata.Problema este ca pentru cei 3/8 din anul 1999 nu s-au mai platit taxele percepute de cimitir.Am fost la cimitir pentru a-mi clarifica situatia si de acolo mi s-a prezentat urmatoarea situatie;-
-TREBUIE SA PLATESC contributia restanta pentru intregul loc de veci#-o
apoi imi concesioneaza restul de 5/8.
Nu stiu care este legea si cum este corect,dar mie nu mi se pare in regula sa platesc pentru tot locul de veci atata timp cat eu am acte de mostenire doar pe 3/8.Locul de veci este compus 2 morminte,eu intetionand sa concesionez numai unul singur deci practic eu am acum 3/8 din cele doua si vreau sa c0ncesionez inca 1/4 (astfel ajungad la 1/2 din cele doua morminte).Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
adinavero, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:11, 11 August 2014
Este practica la limita legi din partea reprezentantilor administratiei cimitirului,care cu scopul recuperarii debitului in evidenta,conditioneaza solutionarea cererii dv de achitarea integrala a debitului in evidenta
da m-am gandit si eu la acest aspec,dar nu este corect pentru ca eu nu pot plati ceva ce nu era al meu.....practic 5/8 sunt ale cuiva care nu le-a mai revendicat.............Oricum astept raspuns din partea administratiei cimitirelor,sa vad ce surprize o sa am.Multumesc!
Conditionat de relatiile exstente intre dv si celalalt proprietar,pentru materializarea interesului dv,aveti varianta initial sa achitati dv suma impusa si ulterior sa recuperati diferenta de la respectivul ,amiabil sau prin instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)