avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... legislatie sesizari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

legislatie sesizari

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca, atunci cand o persoana face o sesizare catre o institutie, reprezentantii acelei institutiei pot dezvalui persoanei reclamate numele reclamantului, daca acest lucru se cere expres de persoana reclamata. Indiferent daca raspunsul dvs. este da sau nu, va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal in baza caruia imi dati acest raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dirina2 , utilizator 23:20, 7 August 2014
- art. 43 din Legea 188/1999:
(1)Functionarii publici au obligatia sa isi indeplineasca cu profesionalism, impartialitate si in conformitate cu legea indatoririle de serviciu si sa se abtina de la orice fapta care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului functionarilor publici.
......

- art.46 din Legea 188/1999
Functionarii publici au obligatia sa pastreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum si confidentialitatea in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta in exercitarea functiei publice, in conditiile legii, cu exceptia informatiilor de interes public.
Va multumesc foarte mult, apreciez raspunsul si promptitudinea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce raspundere atrage nerespectarea indatoririlor functionarilor publici? alealex alealex Am rugamintea daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns referitor la un exemplu sau poate doua de indatoriri ale functionarului public si ce fel de ... (vezi toată discuția)
Atributii functionar public rogilg_c4 rogilg_c4 Buna, Am fost admis recent pe un post de functionar public la serviciul plati (anuntul de concurs specifica clar ca postul este la serviciul plati) si in ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara ionelastc ionelastc Doresc sa ma consult cu dvs. in legatura cu o problema de serciviu in administratia publica locala. In urma finalizarii unei proceduri, solicitata de catre un ... (vezi toată discuția)