avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Abatere disciplinara

Doresc sa ma consult cu dvs. in legatura cu o problema de serciviu in administratia publica locala. In urma finalizarii unei proceduri, solicitata de catre un cetatean, s-a omis trimiterea instiintarii in scris catre acesta, respectiv a faptului ca s-a aprobat, de catre forurile superioare indreptatite, inscrierea unei mentiuni de modificare a statutului sau civil. Mentionez ca in momentul repartizarii lucrarii dupa aprobare, mentiunea respectiva s-a inscris de indata, dar datorita volumului mare de lucrari/angajat, ca urmare a disponibilizarilor a fost o scapare, iar cetateanul respectiv fiind nemultumit ca nu a fost instiintat va depune o sesizare scrisa in acest sens. Considerati ca acest fapt constituie abatere disciplinara si cum ati incadra-o ca si gravitate ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 08:56, 29 Ianuarie 2012
Daca dvs. aveati obligatia de a transmite respectiva adresa, se poate considera ca ati savarsit o abatere disciplinara prin incalcarea obligatiei dvs. ca functionar public.
ART. 43
(1) Funcţionarii publici au obligaţia să îşi îndeplinească cu profesionalism, imparţialitate şi în conformitate cu legea îndatoririle de serviciu şi să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului funcţionarilor publici.
ART. 77
(1) Încălcarea cu vinovăţie de către funcţionarii publici a îndatoririlor corespunzătoare funcţiei publice pe care o deţin şi a normelor de conduită profesională şi civică prevăzute de lege constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea disciplinară a acestora.
Daca puteti dovedi ca ati savarsit din culpa respectiva omisiune, atunci puteti scapa fara sanctiune...:)
Parerea mea e ca ati putea primi cea mai simpla sanctiune - mustrarea scrisa, asta daca nu sunt alte detalii/consecinte care nu le-ati expus sau nu exista unele persoane care sa va aiba la suflet...
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune functionar public laluca laluca Ce sanctiune poate primi un functionar public care lipseste nemotivat de la serviciu 2 zile(s-ar putea sa fie in concediu medical dar nu a anuntat pe ... (vezi toată discuția)
Raspundere disciplinara - - As dori sa stiu daca un consilie juridic angajat la o institutie de stat poate fi bagat intr-o comisie de disciplina,si cercetat disciplinar si daca da care ar ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)