Va rog sa ma ajutati intr-o problema (As dori mai multe pareri, va rog)
Sunt proprietara a unei case cu teren de 30 de ani. In casa mea a locuit o persoana care acum 5 ani m-a dat in judecata sa-i fac acte pe casa. Anul trecut s-a terminat procesul in favoarea mea (adica hotarare definitiva si irevocabila). Am evacuat-o cu executorul judecatoresc in luna aprilie acest an. Persoana respectiva, stia ca are sa piarda procesul si a facut o actiune (in decembrie anul trecut) prin care cerea o suma enorma ca urmare a investitiei sale in acea casa. Cu certificatul de grefa (dupa depunerea actiunii) ea s-a dus la oficiul pentru cadastru. Din acel moment mie m-i s-a blocat cadastru. Interesant este ca in momentul in care am evacuat-o din casa, ea luase tot ce ceruse in acea actiune si a si semnat executorului acest lucru.
Problema mea este ca am in continuare cadastrul blocat si nu pot vinde acea casa. Ce trebuie sa fac pentru a nu mai fi cadastrul blocat? Specific faptul ca acea actiune pe care ea a depus-o a ramas asa, fara sa fim chemati in judecata fara nimic. Dar cadastrul meu e blocat. Va rog sa ma ajutati! Spuneti-mi ce am de facut sa pot vinde casa. Am o urgenta nevoie sa o vand....!
Multumesc ft. mult!
Rectificarea mentiunilor din cartea funciara,conform disp L nr 7/1996 ,poate fi realizata prin document autentic fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Ca si rapiditate a procedurii pentru urgentarea materializarii interesului dv,este de preferat sa incheiati document autentificat cu persoana care a notat dreptul sau la OCPI
Daca nu solutionati amiabil,ramane varianta actiunii in instanta care presupune efort si timp
Adica sa o rog pe persoana care mi-a blocat cadastrul sa renunte cu semnatura? Va dati seama ca am evacuat-o din casa? In ce relatii credeti ca sunt cu ea? In niciun caz nu pot face asta. Alta varianta care ar fi?