avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare cadastru

Va rog sa ma ajutati intr-o problema (As dori mai multe pareri, va rog)
Sunt proprietara a unei case cu teren de 30 de ani. In casa mea a locuit o persoana care acum 5 ani m-a dat in judecata sa-i fac acte pe casa. Anul trecut s-a terminat procesul in favoarea mea (adica hotarare definitiva si irevocabila). Am evacuat-o cu executorul judecatoresc in luna aprilie acest an. Persoana respectiva, stia ca are sa piarda procesul si a facut o actiune (in decembrie anul trecut) prin care cerea o suma enorma ca urmare a investitiei sale in acea casa. Cu certificatul de grefa (dupa depunerea actiunii) ea s-a dus la oficiul pentru cadastru. Din acel moment mie m-i s-a blocat cadastru. Interesant este ca in momentul in care am evacuat-o din casa, ea luase tot ce ceruse in acea actiune si a si semnat executorului acest lucru.
Problema mea este ca am in continuare cadastrul blocat si nu pot vinde acea casa. Ce trebuie sa fac pentru a nu mai fi cadastrul blocat? Specific faptul ca acea actiune pe care ea a depus-o a ramas asa, fara sa fim chemati in judecata fara nimic. Dar cadastrul meu e blocat. Va rog sa ma ajutati! Spuneti-mi ce am de facut sa pot vinde casa. Am o urgenta nevoie sa o vand....!
Multumesc ft. mult!
Cel mai recent răspuns: VALENTINABA , utilizator 12:30, 8 August 2014
Rectificarea mentiunilor din cartea funciara,conform disp L nr 7/1996 ,poate fi realizata prin document autentic fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Ca si rapiditate a procedurii pentru urgentarea materializarii interesului dv,este de preferat sa incheiati document autentificat cu persoana care a notat dreptul sau la OCPI
Daca nu solutionati amiabil,ramane varianta actiunii in instanta care presupune efort si timp
Adica sa o rog pe persoana care mi-a blocat cadastrul sa renunte cu semnatura? Va dati seama ca am evacuat-o din casa? In ce relatii credeti ca sunt cu ea? In niciun caz nu pot face asta. Alta varianta care ar fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil care nu-mi mai apartine de drept,buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct ... siteavu siteavu Buna ziua, sunt executat silit pe un imobil achizitionat direct de la proprietar in rate. nu am mai putut plati ratele...si vechii proprietari au anulat ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un cadastru in instanta? adriana.popescu adriana.popescu Buna seara, Problema mea este urmatoarea: Detin un teren mostenire de la bunici pe care doresc sa fac cadastru. Numai ca in momentul in care am demarat ... (vezi toată discuția)
Sunt refuzat la cartea funciara. Imparatul Imparatul Am teren cu TP reconstituit in 1992. AM vrut sa-l vand si sa fac cadastrul, si sa-l intabulez la CF. Acolo mi-au spus, ca vecinii mei din teren, nu corespund ... (vezi toată discuția)