Buna ziua,
va supun atentiei dvs urmatoarea speta:
acum cativa ani am contractat un credit de la o banca, cu ipoteca asupra unui imobil unde eram 3 proprietari in cote egale (eu si inca 2 persoane). In acest fel eu am devenit imprumutat si garant ipotecar, iar celelalte 2 persoane doar garanti ipotecari pt respectivul imobil (fara ca cele 2 persoane sa mai semneze vreu act in calitate de girant, fidejusor, codebitor, etc)
Intre timp, eu nu am mai putut sa mai achit creditul la respectiva banca si asa cum era normal, banca a procedat la executarea ipotecii, fapt ce a condus la vanzarea la licitatie a imobilului.
Dupa aproape un an de la adjudecare, primesc eu si garantii ipotecari o NOTIFICARE PRIVIND TRANSFERUL CREANTELOR, prin care suntem informati ca toate drepturile de creanta au fost transferate unei societati cu raspundere limitata si someaza pe garantii ipotecari sa achite soldul restant.
Eu personal imi recunosc datoria pe care o mai aveam fata de banca (in urma vanzarii la licitatie nu s-a acoperit valoarea creditului), dar garantii ipotecari ce pot face in aceasta situatie ??? pt ca ei au raspuns in limita ipotecii !!
In ce fel se poate ataca aceasta notificare de catre garantii ipotecari, sau care este procedura pe care trebuie sa o urmeze acestia pe mai departe ??
In finalul notificarii se precizeaza in felul urmator " va puteti exercita dreptul de acces, dreptul de interventie, si dreptul de opozitie prin transmiterea care societate a unei cereri scrise, la care societatea va va raspunde in 15 zile" au mai precizat ca " in ceea ce priveste implicarea dvs in finalizarea transferului, va informam ca aceasta este o notificare valabila si suficienta in conformitate cu art.1578, 1581 etc.. si nu necesita realizarea vreunei actiuni din partea dvs. Acest transfer este inscris in Arhiva Electonica ...."
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face garantii ipotecari, in acest caz !
Va multumesc !
Buna ziua,
in urma vanzarii la licitatie a imobilului a fost acoperita intreaga creanta ?
Din ce am inteles ati primit o notificare de cesiune prin care sunteti informati ca acea creanta a fost preluata de catre o firma de recuperari .
nu, in urma vanzarii imobilului ipotecat nu a fost acoperit tot creditul restant, dar nu vad ce legatura mai au garantii ipotecari!
Problema e a mea, a imprumutatului, sa ma urmareasca dar pe mine de acum incolo!!