avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA

buna ziua, nu gasesc in incercarile mele de a ma documenta urmatoarea informatie, am fost implicat intr-un eveniment rutier, am fost accidentat din spate si impins intr-o alta masina, cu persoana pe care am lovit-o eu usor ne-am inteles amiabil eu urmand sa ii platesc dauna deoarece rca-ul era expirat de cateva zile fara sa imi dau sea, dauna persoanei atinsa de mine este una minora, insa la mine dauna din spate schimba total datele problemei, dauna este una foarte ampla, posibil chiar sa fie dauna totala masina.

conform legislatiei in vigoare voi fi despagubit de firma la care avea rca persoana care m-a lovit din spate sau nu? a fost un accident in lant, mai multe masini implicate.

multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:27, 12 August 2014
cyan a scris:

valeantudor a scris:

Daca ati fi respectat legislatia privitoare la RCA, nu ati fi fost implicat in accident. ]

:happy:Vorbiti serios?? Daca ar fi asa nu ar mai exista accidente!:)

Eu zic sa va asteptati sa primiti raspunsul asta de la asiguratorul soferului vinovat.
Ce raspuns sa astepte de la asigurator?? Ca este de acord sau nu cu despagubirea? Din moment ce a fost stabilit vinovatul de catre politie atunci asiguratorul acestuia trebuie sa plateasca pagubele. Daca nu vrea asta este altceva, pentru asa ceva exista instanta de judecata;) ,

Ma mir totusi ca nu v-au amendat politistii pentru RCA.
:hm:De ce va mirati? Atata timp cat nu a fost vinovat de producerea accidentului nu existau motive sa i se ceara asigurarea RCA.




Crezi ca doar cei fara RCA produc accidente? Revenind, legea zice ca daca n-ai RCA, n-ai ce cauta pe drumurile publice. Daca nu era pe drumurile publice, nu era lovit din spate.

Politistii nu verifica RCA-ul unui sofer doar in caz de accident. La orice control de rutina este verificat acesta. Dupa cum am spus, eu sunt trecut prin astea, nu vorbesc "din burta". Mi-a lovit si mie unul fara RCA masina si politistul mi-a verificat si mie valabilitatea politei RCA.
Legea zice si ca esti obligat sa ai asigurare obligatorie a locuintei si totusi guvernul ii despagubeste pe cei care nu isi fac asigurare obligatorie.

Daca politistul nu i-a verificat valabilitatea asigurarii asta nu inseamna ca trebuie sa primeasca o amenda ulterioara sau ca asiguratorul celui vinovat nu este obligat sa il despagubeasca.
valeantudor a scris:


Revenind, legea zice ca daca n-ai RCA, n-ai ce cauta pe drumurile publice. Daca nu era pe drumurile publice, nu era lovit din spate.

Dupa cate stim, RCA-ul este destinat despagubirii celor pe care ii lovesti, indiferent unde (chiar si in stationare) nu pentru a avea acces pe drumurile publice.:

-" Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul — pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA"


Tot legea pe care o invocati, nu excepteaza de la plata daunele produse participantilor la trafic, indiferent daca au sau nu documente valabile, conform codului Rutier, chiar daca participau (eventual) la o infractiune!

"2. prejudiciul produs din culpa conducatorului vehiculului asigurat, inclusiv in cazurile in care la data accidentului conducatorul vehiculului:
— a condus vehiculul fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului;
— nu este titularul unui permis care sa ii dea dreptul sa conduca vehiculul respectiv;
— nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta vehiculului respectiv"

Singurele exceptii sunt cele cuprinse in Art.27 din norme.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare cu o masina cu numere straine. iamcristina iamcristina Buna ziua. Joi ma duceam la Bucuresti impreuna cu sotul meu si in Saftica, la o trecere de pietoni, am oprit sa acordam prioritate unei doamne. Am asteptat noi ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! astazi am fost implicat intr-un accident rutier. vinovatul ... maria979645 maria979645 Buna ziua! Astazi am fost implicat intr-un accident rutier. Vinovatul nu a acordat prioritate in sens, a lovit o masina ce se afla deja in sens si masina mea. ... (vezi toată discuția)