avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare in munca

Se mai poate beneficia de reducerea normei didactice in cazul in care se revine la catedra mai repede cu 1 an si in oras nu exista cresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 8 Decembrie 2022
Nu eu, binenteles. Sotia revine din 15 sept anul acesta. Oare in baza carei legi le-au fost diminuate normele colegelor ei, de la 18 la 14 ore/sapt. E vorma de invatamant, unde norma este de 18/sapt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
HoriaB, utilizator
In Legea nr.63/2011 se prevede ca, personalul didactic din învăţământul preuniversitar cu o vechime efectivă în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiază de reducerea normei didactice cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului.
Buna seara! Reducerea normei didactice cu 2 ore este valabila si pentru educatoare cu vechime peste 25 ani si daca da,va rog un temei legal.multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Cu scuzele de rigoare, textul art.262 si urm a fost modificat prin OUG 49/2014, si are urmatorul continut:
art.262 din Legea 1/2011
4) Norma didactica de predare-invatare-evaluare prevazuta la alin. (3) lit. c), d) si e) pentru personalul didactic de predare si de instruire practica cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, si cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu 2 ore saptamanal, fara diminuarea salariului, cu incadrarea in bugetul aprobat."
(5) Norma didactica se poate reduce ca urmare a solicitarii cadrului didactic, adresata directorului scolii.
(6) Personalul didactic de predare si de instruire practica, care beneficiaza de reducerea normei didactice, poate avea dreptul la remunerarea activitatii in regim de plata cu ora sau cumul de norme, doar dupa efectuarea normei complete, prevazute la alin. (3) lit. c), d) si e).

Prin urmare , la solicitarea cadrului didactic se poate reduce norma didactica.

In opinia mea, intrucat in categoria personalul didactic de predare intra si educatorul/educatoarea
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Degrevare ore de la 18 la 16 ore Gya74 Gya74 Buna ziua, sunt profesor in invatamantul preuniversitar cu o vechime de 25 ani in invatamant pe care ii implinesc la data de 14 octombrie, grad didactic 1. Pot ... (vezi toată discuția)
Bună seara. sunt profesor cu vechime peste 25 de ani, am obținut ... Maleluta Maleluta Bună seara. Sunt profesor cu vechime peste 25 de ani, am obținut gradul didactic I și lucrez într-o școală specială pe funcția de ... (vezi toată discuția)
Statut cadre didactice Mihaiza Mihaiza În Art. 262 Legea 1/2011 Norma didactică Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar este prevazut : Norma didactică Art. 262 (1) ... (vezi toată discuția)